Αυστραλία: Ποινή ρεκόρ, 379.000$ σε ποδοσφαιρική ομάδα, για τη βίαιη εισβολή οπαδών στο γήπεδο

Οπαδοί σε γήπεδο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ποινή ρεκόρ, ύψους 379.000 δολαρίων, επιβλήθηκε στη Melbourne Victory, εξαιτίας της εισβολής των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας και τη διακοπή του ντέρμπι με την Melbourne City, τον Δεκέμβριο. 

Περίπου 150 οπαδοί της ομάδας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και εκτόξευσαν 80 φωτοβολίδες ή πυροτεχνήματα. Ο τερματοφύλακας της Melbourne City, Τομ Γκλόβερ έφυγε αιμορραγώντας από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς κάποιος από τους εισβολείς τον χτύπησε στο πρόσωπο με μεταλλικό κουβά. 

Ο διαιτητής Άλεξ Κινγκ, δύο φύλακες και ένας κάμεραμαν επίσης τραυματίστηκαν, ενώ προκλήθηκαν ζημιές 150.000 δολαρίων Αυστραλίας, στο χάος που διήρκεσε 22 λεπτά. Συνολικά 29 άνθρωποι συνελήφθησαν για την εισβολή, από τους οποίους στους 24 απαγγέλθηκαν κατηγορίες. 

Τώρα, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αυστραλίας ανακοίνωσε την ποινή της Melbourne Victory. Από τα 550.000 δολάρια Αυστραλίας (379.000 δολάρια ΗΠΑ), τα 450.000 αποτελούν πρόστιμο. Τα άλλα 100.000 είναι οι απώλειες εσόδων για την τιμωρημένη ομάδα εξαιτίας των μέτρων που είναι υποχρεωμένη να υιοθετήσει. Πρόκειται για την πιο αυστηρή ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας.

Επιπλέον, 10 βαθμοί θα αφαιρούνται από τον σύλλογο κάθε φορά που καταγράφεται σοβαρό παράπτωμα από τους οπαδούς της. Αυτό θα ισχύσει όχι μόνο για την τρέχουσα σεζόν, αλλά και για τις τρεις επόμενες. 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ