Αντώνης Τσαπατάκης: «Χρυσός» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης

Αντώνης Τσαπατάκης: «Χρυσός» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο SB4, στο 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ, που ήταν το δεύτερο συνεχόμενο που κερδίζει στη διοργάνωση.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης επανέλαβε την περυσινή του επιτυχία στη Μαδέιρα, καθώς τερμάτισε πρώτος με χρόνο 1:39.53. Ειδικότερα, ο Αντώνης Τσαπατάκης αν και γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι, κατάφερε και με δυνατό φίνις κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο, για την ελληνική αποστολή.

Είχε προκριθεί από τα πρωινά προκριματικά με τον καλύτερο χρόνο 1:36.51 και κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ντράπκιν με 1:40.83 και το χάλκινο ο Νίκολας Ριβέρο, από την Αργεντινή, που τερμάτισε σε 1:46.08.

Το χάλκινο του Κωστάκη και η ένσταση

Ο Γιάννης Κωστάκης ήταν αυτός που άνοιξε λογαριασμό για τα ελληνικά μετάλλια, στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης καθώς κατέκτησε την τρίτη θέση στα 50μ. πρόσθιο SB2 σε 1:07.43.

Όμως τελικά η χαρά του Γιάννη Κωστάκη δεν κράτησε πολύ καθώς έχασε το χάλκινο μετά από κερδισμένη ένσταση του Μεξικανού Τρόνκο Σάντσεζ.

Ο Σάντσεζ είχε ακυρωθεί στην κούρσα, αλλά κέρδισε την ένσταση και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Κωστάκης να υποχωρήσει στην 4η θέση, όπως και ο 2ος Ιταλός, ο Εμμανουέλε Μαριλιάνο με 1:07.06, υποχώρησε στην 3η θέση.

Χάλκινο μετάλλιο και για την Κύπρο στα 50μ. ελεύθερο γυναικών S11 με την Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία στον τελικό τερμάτισε 3η σε 30.28 και ανέβηκε στο βάθρο.

Σήμερα μπαίνει και ο Σφαλτός στη «μάχη»

Δεύτερη ημέρα των αγώνων σήμερα, Τρίτη, και μπαίνει στη «μάχη» του παγκόσμιου πρωταθλήματος ο Γιώργος Σφαλτός στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο S6. Κολυμπάει στη 2η προκριματική σειρά (11:36, ώρα Ελλάδος) στον 7ο διάδρομο.

Λίγο νωρίτερα (11:26) ο Γιάννης Κωστάκης θα «πέσει» στο δεύτερο αγώνισμά του τα 150μ. μικτή ατομική, στη 2η προκριματική σειρά, στον 4ο διάδρομο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM
ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONSHIP

Αθλητισμός / Από το θαύμα του 2016 στην οικονομική κρίση – Πώς έφτασε η Λέστερ σε δικαστική διαμάχη για 200 εκατ. λίρες

Η Λέστερ Σίτι κατηγορείται για παραβίαση οικονομικών κανονισμών και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών στην Championship - Τι έφερε την κρίση, ο ρόλος του Σιφουέντες και πώς η απόφαση θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου μετά το χρυσό στη Σαγκάη: «Ελπίζω να είμαι παράδειγμα για νέα παιδιά»

Αθλητισμός / Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου μετά το χρυσό στη Σαγκάη: «Ελπίζω να είμαι παράδειγμα για νέα παιδιά»

«Μπορεί να είμαστε μικροί σαν Ελλάδα και άλλοι να νιώθουν τεράστιοι μπροστά μας, αλλά για μας μετρά η ελληνική ψυχή», δήλωσε ο Στέφανος Ντούσκος
LIFO NEWSROOM