Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του UEFA Super Cup: Χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ στον αγώνα με την Ατλέτικο

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του UEFA Super Cup: Χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ στον αγώνα με την Ατλέτικο Facebook Twitter
0

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και η κάτοχος του Europa League Ατλέτικο Μαδρίτης, θα διεκδικήσουν απόψε στο στάδιο Lillekula στο Ταλίν της Εσθονίας, το UEFA Super Cup και αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ομάδες από την ίδια πόλη αγωνίζονται για το τρόπαιο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκινά μια νέα σεζόν στη μετά-Ρονάλντο εποχή. Αντίθετα η Ατλέτικο Μαδρίτης κατόρθωσε να κρατήσει το αστέρι της Αντουάν Γκριεζμάν.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν κορυφαίος στόχος τόσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και της Μπαρστελόνα πριν υπογράψει ανανέωση του συμβολαίου με την ομάδα της Μαδρίτης τον Ιούνιο.

Δίχως άλλο, η άφιξη του Χoυλέν Λοπετέγκι στον πάγκο της, στη θέση του Ζινεντίν Ζιντάν και η αναχώρηση του Ρονάλντο για την Γιουβέντους, σημαίνει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, ενώ η Ατλέτικο είναι τόσο σταθερή όσο ποτέ, με την ουσία της ομάδας να παραμένει σε μεγάλο βαθμό η ίδια τις τρεις τελευταίες σεζόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο για πρώτη φορά σε μια δεκαετία. Είναι επίσης ο υψηλότερος σκόρερ στην ιστορία του ντέρμπι της Μαδρίτης (με 22 γκολ) και όλοι περιμένουν να διαπιστώσουν πώς θα αντεπεξέλθουν οι Μαδριλένοι της Ρεάλ στην απουσία του.

Είναι γνωστό το γεγονός ότι η Ρεάλ έχει μία από τις πιο φοβερές επιθέσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, σημειώνοντας συνολικά 94 γκολ στην La Liga την περασμένη σεζόν, ωστόσο διαπιστώνονται επίσης κάποια κενά στην άμυνα, που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έκαναν εννέα διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να έχει την εστία της ανέπαφη.

Η Ατλέτικο, από την άλλη πλευρά, είχε το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στην La Liga την περασμένη σεζόν (για τρίτη συνεχή χρονιά), με μόλις 22 γκολ.

Και οι δύο ομάδες κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής σε πολύ διαφορετικές συνθήκες, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε για τρεις συνεχόμενες χρονιές το Champions League, νικώντας με 3-1 τη Λίβερπουλ στον τελευταίο τελικό του UCL.

Η Ατλέτικο, μετά από μια απογοητευτική διαδρομή στους ομίλους του Champions League, υποβιβάστηκε στο Europa League, έπειτα την τρίτη θέση πίσω από Ρόμα και Τσέλσι, αλλά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ατυχία αυτή κερδίζοντας το τρίτο Europa Leagu, νικώντας 3-0 στον τελικό τη Μαρσέιγ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπαίνει στον αγώνα σε καλύτερη φόρμα, έχοντας κερδίσει τρία από τα τέσσερα τελευταία φιλικά παιχνίδια, χάνοντας μόνο 2-1 στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Ατλέτικο είχε μια πιο απίστευτη σεζόν προετοιμασίας, κερδίζοντας μόνο μία από τις πέντε αναμετρήσεις της.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί συνολικά 219 φορές, με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει νικήσει σε 109 ματς, η Ατλέτικο να κερδίζει 55 φορές και 55 αγώνες να τελειώνουν χωρίς νικήτρια.


Αυτή είναι η δέκατη φορά που οι δύο τους θα συναντηθούν σε ευρωπαϊκό αγώνα, συμπεριλαμβάνοντας τέσσερις διαδοχικές σεζόν στο Champions League, με την Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί στους τελικούς του 2014 και 2016.

Ο 37χρονος Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ θα είναι ο διαιτητής στο Ταλίν. Εγινε διεθνής το 2011 και έχει ήδη οριστεί σε 58 ματς της UEFA. Ήταν τέταρτος διαιτητής στον τελευταίο τελικό του Europa League όταν η Ατλέτικο νίκησε την Μαρσέιγ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM
ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον θάνατο του Ζότα: «You'll Never Walk Alone»

Αθλητισμός / ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον θάνατο του Ζότα: «You'll Never Walk Alone»

Η τοποθέτηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς προστέθηκε σε ένα κύμα διεθνούς θλίψης για την απώλεια του Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος είχε παντρευτεί μόλις πριν από δύο εβδομάδες στην Πορτογαλία και είχε τρία παιδιά
LIFO NEWSROOM