Άννα Κορακάκη: Έκανα προπόνηση δίπλα σε ποντίκια, έκαιγα στόχους για να ζεσταθώ

Άννα Κορακάκη: Έκανα προπόνηση δίπλα σε ποντίκια, έκαιγα στόχους για να ζεσταθώ Facebook Twitter
(Φωτογραφία Confederação Brasileira de Tiro Esportivo)
0

Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, αποκάλυψε σε συνέντευξή της τις άθλιες συνθήκες προπόνησης, όχι μόνο πριν τα μετάλλια αλλά ακόμα και μετά τις πρώτες διεθνείς διακρίσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα», η Άννα Κορακάκη θυμήθηκε τα ταβάνια που έσταζαν στα σκοπευτήρια, το κρύο και τα ποντίκια. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι (25μ.) και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι (10μ.) αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε τότε αμέσως.

«Στα σκοπευτήρια οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ κακές όταν ξεκίνησα, και μετά το Ρίο. Είναι το ζωντανό παράδειγμα η ιστορία μου ότι μπορείς να τα καταφέρεις ανεξαρτήτως συνθηκών. Όταν ήμουν μικρή, έκλαιγα και έλεγα στον μπαμπά μου... και δεν έβρισκα και το νόημα πολλές φορές. Οκ, μου αρέσει γιατί όμως τόση τυραννία. Ήταν τέτοιες οι συνθήκες που πολλές φορές δεν μπορούσα καν να βγάλω την προπόνηση. Δεν με ένοιαζε πώς ήταν, ειλικρινά. Δεν με ένοιαζε! Να στάζουν τα ταβάνια, να παγώνω, να βγαίνουν τα ποντίκια. Δεν με ένοιαζε. ΑλήθειαΉθελα να είμαι εγώ, ο πάγκος μου και ο στόχος μου απέναντι. Δεν με ένοιαζε το γύρω-γύρω, να έπεφταν οι τοίχοι» ανέφερε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

ΧΡΥΣΟ για την Ελλάδα μας σήμερα!!! Ο εθνικός μας ύμνος ήχησε νωρίτερα εδώ στη Λευκορωσία και δεν θα μπορούσα να νιώσω πιο ευτυχισμένη και πλήρης. Η συγκίνησή μου μάλιστα είναι διπλή, διότι επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκληρώνεται η κατασκευή του σκοπευτηρίου των 25 μέτρων, έργο του κ. Άρη Θεοδωρίδη, στον οποίο θέλω να αφιερώσω την αποψινή μου νίκη και την παντοτινή μου ευγνωμοσύνη για την ανιδιοτελή του προσφορά. Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για τα γλυκήτατα μηνύματά σας, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα! Με πολλή αγάπη, Άννα #goldmedal #victory #nowords #brightyear #brightyou #europeangames #minsk2019 #HellenicOlympic #doublemedalist #roadtotokyo #souroti #alphabank #stoiximangr #iroesgr #GreatInJapan ? copyrights: @angeloszymaras

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Korakaki (@annakorakaki) στις

«Ωστόσο οι συνθήκες ήταν τέτοιες που ακόμα και αυτό, τη δική μου αναισθησία, την επηρέαζε. Ήταν τόσο ακατάλληλος ο χώρος (...) δεν μπορούσε να υποστηρίξει κανένα σύστημα ψύξης ή θέρμανσης. Τον χειμώνα θυμάμαι ότι παγώναμε, έφταναν οι θερμοκρασίες στο μείον (...) καίγαμε - για τα χέρια μου κυρίως, για να έχω την αίσθηση του όπλου και της σκανδάλης - καίγαμε στα βαρέλια χρησιμοποιημένους στόχους, ξύλα, κλπ. Επειδή όμως είχε υγρασία εκεί μέσα, ό,τι καίγαμε, έβγαζε έναν πολύ μαύρο καπνό και γέμιζε όλος ο χώρος γιατί δεν είχε και από πουθενά να φύγει. Έτσι ανεβαίναμε πάνω διότι ήταν υπόγειο. Ανοίγαμε την πόρτα για να φύγει η κάπνα - έκανε κάνα μισάωρο - με έπιαναν τα αναπνευστικά μου γιατί είχα και θέματα. Ανεβαίναμε στο αμάξι που ήταν παρκαρισμένο στον δρόμο, το ανάβαμε μισή ώρα για να ζεσταθώ λίγο για να ξανακατέβω και να συνεχίσω».

Όπως λέει πολλές φορές η προπόνηση της έπαιρνε έξι ώρες αντί για τρεις εξαιτίας αυτών των συνθηκών.

 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM