Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Μπόμπι Τσάρλτον διαγνώστηκε με άνοια

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Μπόμπι Τσάρλτον διαγνώστηκε με άνοια Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπόμπι Τσάρλτον, ο θρύλος του ποδοσφαίρου που από πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος Άγγλος ποδοσφαιριστής, διαγνώστηκε με άνοια.

Ο 83χρονος είναι το πέμπτο μέλος της εθνικής ομάδας της Αγγλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966, που έχει την ασθένεια. Η σύζυγός του δήλωσε πως ελπίζει να βοηθήσει άλλους που επηρεάζονται από την άνοια, δημοσιοποιώντας την κατάσταση του Μπόμπι Τσάρλτον.

Μια μελέτη, που είχε χρηματοδοτήσει πέρυσι η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, διαπίστωσε ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν έως και πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από Αλτσχάιμερ.

Τον Ιούλιο είχε πεθάνει ο μεγαλύτερος αδελφός του Τσάρλτον, Τζακ, στα 85 του ενώ την Παρασκευή άφησε την τελευταία του πνοή στα 78 του ο Νόμπι Στάιλς. Αμφότεροι ήταν επίσης μέλη της εθνικής ομάδας που έκανε την Αγγλία παγκόσμια πρωταθλήτρια, ενώ και οι δύο τους είχαν άνοια. Δύο ακόμη μέλη εκείνης της ομάδας, ο Ρέι Γουίλσον και ο Μάρτιν Πίτερς, που πέθαναν τα τελευταία δύο χρόνια, είχαν προσβληθεί από την ασθένεια.

Οι Στάιλς, Πίτερς και Γουίλσον είχαν διαγνωστεί ενώ διένυαν την έκτη δεκαετία της ζωής τους. Ο Αλφ Ράμσεϊ, ο προπονητής που τους είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επίσης είχε διαγνωστεί με άνοια πριν από τον θάνατό του, στα 79 του χρόνια.

Ο Μπόμπι Τσάρλτον υπήρξε ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Αγγλίας μέχρι το 2015, όταν τον ξεπέρασε ο Γουέιν Ρούνεϊ. Στα 17 χρόνια που φορούσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε τρεις φορές το πρωτάθλημα Αγγλίας και μία φορά το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Είναι ένας από τους επιζώντες της αεροπορικής τραγωδίας του Μονάχου, το 1958.

«Όλοι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λυπούμαστε που αυτή η τρομερή ασθένεια έπληξε τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και συνεχίζουμε να προσφέρουμε την αγάπη μας και τη στήριξή μας στον Σερ Μπόμπι και την οικογένειά του», ανέφερε ανακοίνωση της ομάδας.

Με πληροφορίες από Times

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αφήσει την καριέρα του στη μέση; « Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Αθλητισμός / Γιατί ο Στέφανος Τσιτσιπάς σκέφτεται να αφήσει την καριέρα του στη μέση: «Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Απογοητευμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το ματς με τον Ρογέ για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την καριέρα του αν συνεχίσει να υφίσταται το πρόβλημα στη μέση του
LIFO NEWSROOM
Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει στην Αλ Νασρ και τη Σαουδική Αραβία μέχρι το 2027

Αθλητισμός / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαξε γνώμη και γράφει ιστορία στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα 42 του - Το νέο «χρυσό» συμβόλαιο

Το νέο του συμβόλαιο αυξάνει της ήδη εντυπωσιακές απολαβές του και τον κρατά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Αθλητισμός / Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Στενός φίλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λάτρης του μπάσκετ και με βλέψεις για το ΝΒΑ, ο Σιάο αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας της Θεσσαλονίκης με όραμα και επενδυτικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM