Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Μπόμπι Τσάρλτον διαγνώστηκε με άνοια

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Μπόμπι Τσάρλτον διαγνώστηκε με άνοια Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπόμπι Τσάρλτον, ο θρύλος του ποδοσφαίρου που από πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος Άγγλος ποδοσφαιριστής, διαγνώστηκε με άνοια.

Ο 83χρονος είναι το πέμπτο μέλος της εθνικής ομάδας της Αγγλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966, που έχει την ασθένεια. Η σύζυγός του δήλωσε πως ελπίζει να βοηθήσει άλλους που επηρεάζονται από την άνοια, δημοσιοποιώντας την κατάσταση του Μπόμπι Τσάρλτον.

Μια μελέτη, που είχε χρηματοδοτήσει πέρυσι η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, διαπίστωσε ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν έως και πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από Αλτσχάιμερ.

Τον Ιούλιο είχε πεθάνει ο μεγαλύτερος αδελφός του Τσάρλτον, Τζακ, στα 85 του ενώ την Παρασκευή άφησε την τελευταία του πνοή στα 78 του ο Νόμπι Στάιλς. Αμφότεροι ήταν επίσης μέλη της εθνικής ομάδας που έκανε την Αγγλία παγκόσμια πρωταθλήτρια, ενώ και οι δύο τους είχαν άνοια. Δύο ακόμη μέλη εκείνης της ομάδας, ο Ρέι Γουίλσον και ο Μάρτιν Πίτερς, που πέθαναν τα τελευταία δύο χρόνια, είχαν προσβληθεί από την ασθένεια.

Οι Στάιλς, Πίτερς και Γουίλσον είχαν διαγνωστεί ενώ διένυαν την έκτη δεκαετία της ζωής τους. Ο Αλφ Ράμσεϊ, ο προπονητής που τους είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επίσης είχε διαγνωστεί με άνοια πριν από τον θάνατό του, στα 79 του χρόνια.

Ο Μπόμπι Τσάρλτον υπήρξε ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Αγγλίας μέχρι το 2015, όταν τον ξεπέρασε ο Γουέιν Ρούνεϊ. Στα 17 χρόνια που φορούσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε τρεις φορές το πρωτάθλημα Αγγλίας και μία φορά το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Είναι ένας από τους επιζώντες της αεροπορικής τραγωδίας του Μονάχου, το 1958.

«Όλοι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λυπούμαστε που αυτή η τρομερή ασθένεια έπληξε τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και συνεχίζουμε να προσφέρουμε την αγάπη μας και τη στήριξή μας στον Σερ Μπόμπι και την οικογένειά του», ανέφερε ανακοίνωση της ομάδας.

Με πληροφορίες από Times

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ