Ο Μαραντόνα γίνεται 60 και ονειρεύεται ένα γκολ κόντρα στην Αγγλία «με το δεξί χέρι αυτή τη φορά»

Ο Μαραντόνα γίνεται 60 και ονειρεύεται ένα γκολ κόντρα στην Αγγλία «με το δεξί χέρι αυτή τη φορά» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα γίνεται 60 ετών την Παρασκευή, αλλά ακόμη ονειρεύεται γκολ με... το χέρι του Θεού.

Ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου δήλωσε στο France Football ότι το δώρο των ονείρων του για τα 60α του γενέθλια θα ήταν «να σκοράρω άλλο ένα γκολ κόντρα στην Αγγλία, αυτή τη φορά με το δεξί μου χέρι».

Ο Μαραντόνα αναφερόταν βέβαια στο περίφημο γκολ του κόντρα στην Αγγλία με το «χέρι του Θεού», όπως το είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος, στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, το οποίο τελικά κατέκτησε με την Αργερντινή.

Στο παρελθόν, όταν είχε ρωτήσει για αυτό το επίμαχο γκολ είχε πει «Αν μπορούσα να απολογηθώ, να πάω πίσω και να αλλάξω την ιστορία, θα το έκανα. Αλλά ένα γκολ είναι γκολ. Η Αργεντινή έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια και εγώ ήμουν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο».

Παρόλα αυτά, όταν ρωτήθηκε από το France Football ποια είναι τα όνειρά του σήμερα, απάντησε ότι ονειρεύεται ένα γκολ και με το δεξί χέρι κόντρα στην Αγγλία.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε πως νιώθει περισσότερο υπερήφανος επειδή «έκανα τον κόσμο χαρούμενο μέσω του ποδοσφαίρου. Νιώθω ότι πρόσφερα ευχαρίστηση και διασκέδαση σε εκείνους που με παρακολουθούσαν στα γήπεδα ή στην τηλεόραση».

Αναφερόμενος στο σημερινό ποδόσφαιρο, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δήλωσε ότι ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μία κλάση πάνω από τους υπόλοιπους παίκτες αυτή τη στιγμή. «Κανένας δεν μπορεί να κάνει τα μισά από όσα κάνουν αυτοί οι δύο», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τα γενέθλιά του, λογικά δεν θα περιλαμβάνουν κάποιο μεγάλο πάρτι. Ο Μαραντόνα είναι σε καραντίνα, καθώς ένας σωματοφύλακάς του βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο Αργεντινός θεωρείται πως είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς έχει υποστεί δύο φορές καρδιακή ανακοπή στο παρελθόν.

Με πληροφορίες από AFP

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ