ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ματαιώθηκε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας- Σχέδιο για virtual αγώνα

Ματαιώθηκε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας- Σχέδιο για virtual αγώνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την οριστική ματαίωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, που είχε προγραμματιστεί για τις 7-8 Νοεμβρίου.

Τον Ιούλιο, η ομοσπονδία στίβου είχε ανακοινώσει αλλαγές στη διοργάνωση, προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες της εποχής της πανδημίας, τελικά όμως κατέληξε στη ματαίωση του αγώνα. Ανακοινώνοντας αυτή την απόφαση, ο ΣΕΓΑΣ προανήγγειλε τη διενέργεια ενός virtual αγώνα τον επόμενο μήνα, ενώ διευκρίνισε και το τι θα συμβεί με τους δρομείς που είχαν κάνει εγγραφή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στην ανακοίνωση, ο ΣΕΓΑΣ σημειώνει ότι τους τελευταίους μήνες κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς και ιδίως τον ΕΟΔΥ, για να εξαντληθούν τα περιθώρια για τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, με ένα «αυστηρότατο υγειονομικό πρωτόκολλο», με μειωμένο αριθμό δρομέων αλλά και τη διενέργεια τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους συμμετέχοντες, με έξοδα της ομοσπονδίας.

«Πιστεύαμε ότι οι παραπάνω ενέργειες θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την πλήρη προστασία της υγείας των δρομέων, την οποία ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας έχουν ως απόλυτα πρώτη προτεραιότητα. Δυστυχώς, παρότι ο σχεδιασμός-πρόταση που υπεβλήθη στον ΕΟΔΥ δεν έχει απαντηθεί επισήμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ματαιώσουμε σήμερα τον αγώνα», σημειώνει ο ΣΕΓΑΣ.

Τις επόμενες ημέρες, η ομοσπονδία θα επικοινωνήσει μέσω προσωπικού μηνύματος με κάθε δρομέα που έχει εγγραφεί στη διοργάνωση, ενημερώνοντάς τον για τη δυνατότητα είτε μεταφοράς της εγγραφής του στην επόμενη διοργάνωση (Μαραθώνιος Αθήνας 2021), είτε πλήρους επιστροφής της συνδρομής συμμετοχής.

«Για το 2020, ενημερώνουμε τη δρομική κοινότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ότι ο ΣΕΓΑΣ εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα αναγγείλει τη διενέργεια μιας Ειδικής Έκδοσης, ενός Virtual Αγώνα εντός του Νοεμβρίου, ανοικτού για όλους, ο οποίος θα προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους τρέχοντας είτε ατομικά είτε μαζί με φίλους ή μέλη των οικογενειών τους», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της ομοσπονδίας στίβου.

«Ο ΣΕΓΑΣ προχωράει στην απόφαση αυτή, ανταποκρινόμενος στη διεθνή τάση για την παροχή εναλλακτικών τρόπων συμμετοχής σε αγώνες, με σεβασμό στην προσπάθεια που καταβάλλουν τους τελευταίους μήνες όλοι όσοι προπονούνταν όλο αυτό το διάστημα με στόχο τη συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο Αθήνας 2020», συμπληρώνει.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ