Ιστορία έγραψε ο Μόντο Ντουπλάντις στο Diamond League της Ρώμης, όπου με «πτήση» στα 6,15 μέτρα κατέρριψε το ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ ανοιχτού στίβου στο επί κοντώ.

 

Ο 21χρονος Σουηδός πέρασε αυτό το ύψος με τη δεύτερη προσπάθειά του, ξεπερνώντας έτσι το ρεκόρ ανοιχτού στίβου που είχε πετύχει ο θρυλικός Σεργκέι Μπούμπκα, στις 31 Ιουλίου του 1994, με άλμα στα 6,14 μέτρα.

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου εδώ και χρόνια έχει «ενοποιήσει» τα παγκόσμια ρεκόρ ανοιχτού και κλειστού στίβου στο επί κοντώ, κάτι που σημαίνει ότι ως επίσημο ρεκόρ αναγνωρίζεται η καλύτερη επίδοση που έχει επιτευχθεί και στις δύο σεζόν.

 

Έτσι, επίσημα το ενιαίο παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος είναι το 6,18 μ. που είχε πετύχει ο Ντουπλάντις τον περασμένο χειμώνα. Ακόμη κι έτσι όμως, ο 21χρονος έκανε ένα ιστορικό άλμα πάνω από τα 6,15 μέτρα. Έτσι, πλέον κατέχει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών τόσο στον ανοιχτό στίβο όσο και στον κλειστό στίβο- και μάλιστα σε μία χρονιά που κάθε άλλο παρά ιδανική ήταν για τους αθλητές σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr