Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Κάρλος Κορντέιρο, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για την «προσβλητική γλώσσα» που χρησιμοποιήθηκε στα δικαστικά έγγραφα που είχαν κατατεθεί σε υπόθεση αγωγής με αξίωση την ισότιμη αμοιβή μεταξύ παικτών, ανδρών και γυναικών.

 

Στα έγγραφα αναφερόταν πως η εθνική ομάδα γυναικών είναι «λιγότερο ικανή» και «είχε λιγότερες ευθύνες σε σύγκριση με εκείνη των ανδρών συναδέλφων της».

 

«Η μία και μόνη αποστολή μου ήταν πάντα να κάνω το καλύτερο για την ομοσπονδία μας. Τα επιχειρήματα και η γλώσσα που περιείχαν τα νομικά αυτά έγγραφα ήταν προσβλητικά και επώδυνα, ιδίως για την εκπληκτική εθνική ομάδα γυναικών που αξίζει τα καλύτερα. Ήταν ασύλληπτο προνόμιο να διατελέσω πρόεδρος του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου» τόνισε ο Κορντέιρο.

 

Ο ίδιος που είχε αναλάβει τα καθήκοντά του τον Φεβρουάριο του 2018, σημείωσε πως «δεν είχε την ευκαιρία» να ελέγξει το φάκελο στην ολότητά του προτού κατατεθεί στο δικαστήριο και για αυτήν του την παράλειψη αναλαμβάνει την ευθύνη.

 

«Θα είχα διαφωνήσει με την εκφορά λόγου που δεν ταυτίζεται με τον προσωπικό μου θαυμασμό απέναντι στις παίκτριές μας ή τις αξίες μας ως οργανισμού» πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

 

Οι δικηγόροι της ομοσπονδίας διεκδίκησαν νομικά την αξίωση ισότιμης αμοιβής, στο πλαίσιο αγωγής για ισότητα των φύλων στο άθλημα που κατέθεσαν οι 28 παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Μαΐου.

 

Η συναρχηγός της εθνικής ομάδας, Μέγκαν Ραπίνο, λίγο μετά τη νίκη των ΗΠΑ επί της Ιαπωνίας στο πλαίσιο του Κυπέλου SheBelieves στο Ντάλας, χαρακτήρισε τις εκφράσεις «οδυνηρές» και «απαράδεκτες».

 

Σημειώνεται πως η εθνική ποδοσφαίρου ανδρών δεν έχει κερδίσει ποτέ σημαντικό διεθνές τρόπαιο, σε αντίθεση με την ομάδα των γυναικών που έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους Παγκοσμίου Κυπέλλου και πέντε χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr