Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ - Λόγω «προσβολής» κατά της εθνικής γυναικών

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ - Λόγω «προσβολής» κατά της εθνικής γυναικών Facebook Twitter
0

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Κάρλος Κορντέιρο, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για την «προσβλητική γλώσσα» που χρησιμοποιήθηκε στα δικαστικά έγγραφα που είχαν κατατεθεί σε υπόθεση αγωγής με αξίωση την ισότιμη αμοιβή μεταξύ παικτών, ανδρών και γυναικών.

Στα έγγραφα αναφερόταν πως η εθνική ομάδα γυναικών είναι «λιγότερο ικανή» και «είχε λιγότερες ευθύνες σε σύγκριση με εκείνη των ανδρών συναδέλφων της».

«Η μία και μόνη αποστολή μου ήταν πάντα να κάνω το καλύτερο για την ομοσπονδία μας. Τα επιχειρήματα και η γλώσσα που περιείχαν τα νομικά αυτά έγγραφα ήταν προσβλητικά και επώδυνα, ιδίως για την εκπληκτική εθνική ομάδα γυναικών που αξίζει τα καλύτερα. Ήταν ασύλληπτο προνόμιο να διατελέσω πρόεδρος του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου» τόνισε ο Κορντέιρο.

Ο ίδιος που είχε αναλάβει τα καθήκοντά του τον Φεβρουάριο του 2018, σημείωσε πως «δεν είχε την ευκαιρία» να ελέγξει το φάκελο στην ολότητά του προτού κατατεθεί στο δικαστήριο και για αυτήν του την παράλειψη αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Θα είχα διαφωνήσει με την εκφορά λόγου που δεν ταυτίζεται με τον προσωπικό μου θαυμασμό απέναντι στις παίκτριές μας ή τις αξίες μας ως οργανισμού» πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

Οι δικηγόροι της ομοσπονδίας διεκδίκησαν νομικά την αξίωση ισότιμης αμοιβής, στο πλαίσιο αγωγής για ισότητα των φύλων στο άθλημα που κατέθεσαν οι 28 παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Μαΐου.

Η συναρχηγός της εθνικής ομάδας, Μέγκαν Ραπίνο, λίγο μετά τη νίκη των ΗΠΑ επί της Ιαπωνίας στο πλαίσιο του Κυπέλου SheBelieves στο Ντάλας, χαρακτήρισε τις εκφράσεις «οδυνηρές» και «απαράδεκτες».

Σημειώνεται πως η εθνική ποδοσφαίρου ανδρών δεν έχει κερδίσει ποτέ σημαντικό διεθνές τρόπαιο, σε αντίθεση με την ομάδα των γυναικών που έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους Παγκοσμίου Κυπέλλου και πέντε χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM