ΔΟΕ σε αθλητές: Συνεχίστε να προετοιμάζεστε -Επιμένει ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν κανονικά

ΔΟΕ σε αθλητές: Συνεχίστε να προετοιμάζεστε -Επιμένει ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν κανονικά Facebook Twitter
Η ΔΟΕ επιμένει ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν κανονικά (Πηγή φωτό EPA)
0

Η ΔΟΕ επέμεινε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν στο Τόκιο, όπως έχει προγραμματιστεί, παρότι η αρμόδια υπουργός της Ιαπωνίας άφησε ανοιχτό παράθυρο για αναβολή, εξαιτίας του νέου κοροναϊού.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με ανακοίνωση εξέφρασε «την πλήρη δέσμευση στην επιτυχία των Ολυμπιακών αγώνων Τόκιο 2020, που θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020».

Παράλληλα, η ΔΟΕ έστειλε ένα μήνυμα προς τους αθλητές. «Το εκτελεστικό συμβούλιο ενθαρρύνει όλους τους αθλητές να συνεχίσουν να προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς αγώνες Τόκιο 2020. Η ΔΟΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους αθλητές, παρέχοντας τις τελευταίες πληροφορίες και τις εξελίξεις», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Στο εκτελεστικό συμβούλιο παρουσιάστηκε αναφορά για όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον νέο κοροναϊό. Από τα μέσα Φεβρουαρίου έχει δημιουργηθεί μια task force με συμμετοχή της ΔΟΕ, της οργανωτικής επιτροπής Τόκιο 2020, της κυβέρνησης της Ιαπωνίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Το εκτελεστικό συμβούλιο στηρίζει όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία αποτελούν σημαντικό μέρος των σχεδίων του Τόκιο για τη διοργάνωση ασφαλών Αγώνων. Η ΔΟΕ θα συνεχίσει να συμβουλεύεται τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Όλες οι πλευρές θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για την αντιμετώπιση της πρόκλησης του νέου κοροναϊού», επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM