Κοροναϊός: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να αναβληθούν έως το τέλος του 2020 - Τι υποστηρίζει το Τόκιο

Κοροναϊός: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να αναβληθούν έως το τέλος του 2020 - Τι υποστηρίζει το Τόκιο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ανοιχτό αφήνει το Τόκιο το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού

Εν μέσω της ανησυχίας ότι ο κορονοϊός μπορεί να «πλήξει» τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, η υπουργός της Ιαπωνίας που είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση δήλωσε σήμερα ότι το συμβόλαιο που έχει υπογράψει η «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» για τους Αγώνες τής επιτρέπει να τους αναβάλει έως το τέλος του χρόνου.

«Το συμβόλαιο απαιτεί οι Αγώνες να διεξαχθούν εντός του 2020. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι επιτρέπεται μια αναβολή» τόνισε χαρακτηριστικά η Σέικο Χασιμότο, απαντώντας σε ερώτηση στη βουλή. Όμως, η υπουργός πρόσθεσε ότι η ιαπωνική κυβέρνηση και οι αρχές του Τόκιο συνεχίζουν να δεσμεύονται υπέρ της διεξαγωγής του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού» του πλανήτη, το οποίο είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 24 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τρίτη ο Ντικ Πάουντ, πρώην πρωταθλητής της κολύμβησης, ο οποίος είναι μέλος της ΔΟΕ από τη δεκαετία του '70, δήλωσε ότι εφόσον η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ακύρωσης κι όχι της αναβολής ή, μετακίνησης του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού του πλανήτη. 

Σημειώνεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1940 έπρεπε να διεξαχθούν στο Τόκιο, αλλά ματαιώθηκαν εξαιτίας του πολέμου της Ιαπωνίας με την Κίνα και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία συνεχίστηκαν όπως είχε προγραμματιστεί το 2016 παρά το ξέσπασμα του ιού "Zika".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ