Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Αμερικανικού Open για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Αμερικανικού Open για τον Στέφανο Τσιτσιπά Facebook Twitter
0

Για δεύτερο Grand Slam ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο.

Μετά το Γουίμπλεντον όπου τον απέκλεισε ο Φαμπιάνο, στο US Open ο Αντρέι Ρούμπλεβ επικράτησε με 4-6, 7-6 (5), 6-7 (7), 5-7 και άφησε τον Έλληνα τενίστα εκτός συνέχειας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε προβλήματα τόσο στη μέση του όσο και κράμπες στο δεξί πόδι και στο τέλος δεν άντεξε.

Στο πρώτο σετ ο Ρούμπλεβ ξεκίνησε ιδανικά κάνοντας break στο πρώτο σέρβις game του Τσιτσιπά και στη συνέχεια κράτησε το δικό του για να προηγηθεί με 2-0. Από εκεί και πέρα ο Ρώσος κράτησε εύκολα το σερβίς του στις περισσότερες περιπτώσεις, έσωσε τα δύο break points που δημιούργησε ο Τσιτσιπάς και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-4.

Στο ίδιο έργο θεατές έδειχνε ότι θα ήμασταν το ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Στο τρίτο game ο Ρούμπλεβ έκανε το break στο σερβίς του Τσιτσιπά, όμως τα πράγματα εκτυλίχθηκαν διαφορετικά με τον Στέφανο να απαντά αμέσως στο break. Στη συνέχεια του σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους και φτάσαμε στο tie break. Εκεί ο Έλληνας τενίστας ήταν σαφέστατα ανώτερος από τον αντίπαλο του, το κατέκτησε με 7-5 και έκανε το 1-1 στα σετ.

Παρόμοια εξέλιξη είχε και το τρίτο σετ. Ο Ρούπλεβ προηγήθηκε με 4-2 χάρη σε break, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε αμέσως κάνοντας το 4-4. Έτσι οδηγηθήκαμε ξανά σε tie break όπου είχαμε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες. Τελικά, όμως ο Ρούμπλεβ ήταν αυτός που πανηγύρισε κάνοντας το 2-1 στα σετ.

Ο Τσιτσιπάς φαινόταν ότι υπέφερε. Από το ξεκίνημα του τέταρτου σετ. Ειδικά το πρόβλημα με την κράμπα στο δεξί πόδι ήταν ολοφάνερο και παρά την μάχη που έδωσε δεν άντεξε. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-3 κι όμως δεν τα παράτησε παίρνοντας πίσω το break του Ρούμπλεβ. Ο Ρώσος όμως απάντησε και στο τέλος πήρε το σετ με 7-5 και μαζί τη νίκη.

Με πληροφορίες από sport24

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM