Στηρίζει την Σερένα Γουίλιαμς, που κατήγγειλε σεξισμό, η παγκόσμια ομοσπονδία του γυναικείου τένις

Στηρίζει την Σερένα Γουίλιαμς, που κατήγγειλε σεξισμό, η παγκόσμια ομοσπονδία του γυναικείου τένις Facebook Twitter
EPA
5

Στο πλευρό της Σερένα Γουίλιαμς, που κατήγγειλε σεξισμό εις βάρος της από τον διαιτητή του τελικού του US Open, στάθηκε η παγκόσμια ομοσπονδία του γυναικείου τένις. 

Ο εκτελεστικός διευθυντής της WTA, Στιβ Σάιμον, ανέφερε πως ο διαιτητής έδειξε άλλο επίπεδο ανοχής στο ξέσπασμα της Γουίλιαμς στον τελικό του Σαββάτου, από ότι θα έκανε αν είχε απέναντι του έναν άντρα. 

Η Γουίλιαμς δέχτηκε διάφορες ποινές επειδή θεωρήθηκε πως λάμβανε οδηγίες από τον προπονητή της την ώρα του αγώνα και επειδή αποκάλεσε τον διαιτητή κλέφτη. Για αυτή της την ενεργεία τιμωρήθηκε με απώλεια ενός game από τον διαιτητή, μια ιδιαίτερα αυστηρή απόφαση.  Τελικά ηττήθηκε στον τελικό από την Νάομι Οζάκα. 

Ο Σάιμον είπε πως η τιμωρία του ενός game ήταν «σεξιστική». 

«Η WTA πιστεύει πως δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά στα επίπεδα ανοχής που δείχνονται σε άντρες και γυναίκες, όταν εκφράζουν τα συναισθήματα τους την ώρα του αγώνα. Δεν πιστεύουμε πως αυτό συνέβη το Σάββατο». ανέφερε. 

Επίσης η επικεφαλής της ομοσπονδίας τένις των ΗΠΑ, η οποία διοργανώνει το US Open είπε πως «οι άντρες γκρινιάζουν όλη την ώρα στους διαιτητές και δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει ισότητα στο πως αντιμετωπίζονται οι γυναίκες που διαμαρτύρονται στους διαιτητές σε σχέση με τους άντρες» ανέφερε η Κατρίνα Άνταμς. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM