Ζήτημα Τουρκίας θέτει ο Δένδιας στους Ευρωπαίους ομολόγους του - «Υπαρκτή απειλή κατά της ελληνικής κυριαρχίας»

Ζήτημα Τουρκίας θέτει ο Δένδιας στους Ευρωπαίους ομολόγους του - «Υπαρκτή απειλή κατά της ελληνικής κυριαρχίας» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/SEDAT SUNA
0

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε, στο πλαίσιο της 77ης εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και αναμένεται να θέσει ζήτημα Τουρκίας.

Θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις απειλές της Άγκυρας στην Ελλάδα, που αμφισβητεί ακόμα και την κυριαρχία των νησιών.

«Θα συζητήσουμε εδώ με τους συναδέλφους μου υπουργούς Εξωτερικών, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πρώτα απ' όλα την Ουκρανία και τις εξελίξεις μετά την ουκρανική αντεπίθεση» ανέφερε ο υπουργός σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στη συνάντηση.

«Αλλά, επίσης, θα έχω την ευκαιρία να δείξω στους συναδέλφους μου μια σειρά από ανακοινώσεις, δηλώσεις και απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου. Διότι αυτό πλέον έχει περάσει σε ένα πρωτοφανές επίπεδο αποτελώντας μια σαφή, μια υπαρκτή απειλή κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ