Υπόθεση Novartis- Ράικου: Ο Παπαγγελόπουλος επεδίωκε την κατάλυση της Δημοκρατίας

Υπόθεση Novartis- Ράικου: Ο Παπαγγελόπουλος επεδίωκε την κατάλυση της Δημοκρατίας Facebook Twitter
Νέες βολές Ράικου κατά Παπαγγελόπουλου στην προανακριτική για τη Novartis (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Η Ελένη Ράικου επιτέθηκε εκ νέου στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατά την έναρξη της τρίτης κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς κατηγόρησε μεταξύ άλλων των πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι επεδίωκε την κατάλυση της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι πίσω από τις καταγγελίες της κ. Ράικου υπάρχει κίνητρο. Ο πρόεδρος της επιτροπής, Ιωάννης Μπούγας, κάνοντας αναφορά σε αυτή τη δήλωση, ρώτησε την κ. Ράικου ποιο είναι το κίνητρό της.
«Κατάλαβα ότι για όλα αυτά που συνέβησαν κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ», απάντησε η κ. Ράικου.

Ακόμη, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, η κ. Ράικου επανέλαβε ότι πρόθεση του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν να μετατρέψει το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε πολιτική σκευωρία, με κατασκευασμένες κατηγορίες και στημένους μάρτυρες.

Ο διάλογος στην προανακριτική επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας protothema:

Καραγκούνης: Μας είπατε ότι έγινε παρέμβαση στο έργο σας. Για να συνοψίσουμε, ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου πού εστίασε;

Ράικου: Μόνο στους πολιτικούς. Πουθενά αλλού. Δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Novartis. Γι' αυτό και έστησε την σκευωρία.

Καραγκούνης: Η αντίληψη και η πεποίθηση που έχετε είναι οτι ο κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε και σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς;

Ράικου: Σε άλλους επηρρέαζε και σε άλλους, που δεν μπορουσε να επηρεάσει, ενεργούσε με τον τρόπο που περιέγραψα προχθές.

Καραγκούνης: Ξέρετε τέτοιους λειτουργούς;

Ράικου: Είναι αρκετοί. Το ζήτημα είναι πόσοι θέλουν να περάσουν όλη αυτή τη δοκιμασία. Μου έχουν πει συνάδελφοί μου οτι έχουν περάσει τα ίδια, αλλά πρέπει οι ίδιοι να έρθουν εδώ να τα πουν. Και αν το κάνουν μπαίνουν σε διαδικασία στοχοποίησης. Δείτε εμένα που αρνήθηκα να υποκύψω στις παρεμβάσεις... Και στοχοποίηση, στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμη και για την ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις.

Καραγκούνης: Η επιμονή του κ. Παπαγγελοπουλου να παρεμβαίνει εναντίον πολιτικών ποιο κίνητρο είχε;

Ράικου: Η όλη ζημιά είναι ότι διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου για να το μετατρέψει ο κ. Παπαγγελόπουλος σε σκευωρία

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ