ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού πλοίου

diabhma Facebook Twitter
Το ερευνητικό πλοίο L' ATALANTE - flotteoceanographique.fr/Ifremer/Stéphane Lesbats
0

Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς την τουρκική πλευρά αναφορικά με το ζήτημα του πλοίου L' ATALANTE, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Για το θέμα είχε δημιουργηθεί ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, όταν ανακοινώθηκε ότι γαλλικό πλοίο θα διεξήγαγε έρευνες, εκ μέρους της Ελλάδας σε περιοχή της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας, με αποτέλεσμα την περασμένη Παρασκευή να κληθούν σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ οι πρέσβεις Ελλάδας και Γαλλίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου η Τουρκία εξέδωσε αντι-NAVTEX με την οποία αμφισβητεί τη χάραξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM