ΥΠΕΞ: Aντιδρούμε με ψυχραιμία στην έξαρση των τουρκικών προκλήσεων - Δεν αφήνουμε τίποτα αναπάντητο

ΥΠΕΞ: Aντιδρούμε με ψυχραιμία στην έξαρση της τουρκικής ρητορικής Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

«Δεν παρασυρόμαστε από την έξαρση της τουρκικής ρητορικής ούτε από την έξαρση των προκλητικών ενεργειών», σημείωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών.

«Αντιδρούμε πάντα με ψυχραιμία, αλλά δεν αφήνουμε τίποτα αναπάντητο και θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα εθνικά μας συμφέροντα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα, με την επιστολή την οποία έστειλε πρόσφατα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, με ξεκάθαρα νομικά επιχειρήματα αποδομεί ένα προς ένα τα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς.

«Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες μία αύξηση της τουρκικής ρητορικής σε αντίδραση των ενεργειών μας αυτών», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η εξωτερική μας πολιτική βασίζεται πάνω σε συγκεκριμένες αξίες, αρχές, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας και πάνω σε αυτές τις αξίες και αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε».

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως η Ελλάδα δεν απαντά ποτέ σε προσωπικό επίπεδο, μιλά πάντα για τις ενέργειες μίας χώρας και όχι για πρόσωπα, ενώ επεσήμανε ότι η χώρα μας επιθυμεί τον διάλογο με την Τουρκία αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

«Απαντάμε με σύνεση και ψυχραιμία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και παράλληλα ενημερώνουμε και τους ομολόγους μας και τους συμμάχους μας για όλα αυτά», υπογράμμισε.

Όσον αφορά την κατάληψη των ελληνικών πλοίων στο Ιράν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι το υπουργείο έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο: «Έγινε έντονο διάβημα στον Ιρανό πρέσβη, στην ευρωπαϊκή υπηρεσία εξωτερικής δράσης και παράλληλα σε στενή συνεργασία και συντονισμό με το υπουργείο Ναυτιλίας και στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοϊας, τον ΙΜΟ».

Επίσης, υπενθύμισε πως υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών με ομολόγους του από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκε και αυτό το θέμα, ενώ η Ελλάδα πάντα βρίσκεται σε στενό συντονισμό με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 06/10 - Η δίκη για το σκάνδαλο της Ζακύνθου, οι υποκλοπές και η σιωπή για τον ρόλο του Πιτσιόρλα

LiFO politics / Η δίκη για το σκάνδαλο της Ζακύνθου και η σιωπή για τον ρόλο του Πιτσιόρλα

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για την υπόθεση πώλησης μεγάλης έκτασης γύρω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου σε εταιρεία του πρώην εμίρη του Κατάρ με τον κοινωνιολόγο και ακτιβιστή από τη Ζάκυνθο, Σπύρο Ξένο.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ