UPDATE: Διώξεις σε Δούκα, Παπαντωνίου, Βουλγαράκη για τα πόθεν έσχες

UPDATE: Διώξεις σε Δούκα, Παπαντωνίου, Βουλγαράκη για τα πόθεν έσχες Facebook Twitter
2

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Πέτρου Δούκα και σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και του Γιώργου Βουλγαράκη για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών. 

Σύμφωνα με τη δίωξη, στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα φέρεται να εντοπίζεται αδικαιολόγητη μείωση της περιουσίας του. Συγκεκριμένα, τα εισοδήματά του εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις κατά το έτος 2010 σε σχέση με αυτά του 2009.

Οι δύο άλλοι πρώην υπουργοί, Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης, διώκονται καθώς στα αρχεία της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ φέρεται να εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους που δεν είχαν δηλωθεί. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να απέκρυψε στο πόθεν έσχες του 2008 τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η σύζυγός του Μαριάννα Κουράκου στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων.

Για τον κ. Βουλγαράκη η κατηγορία αφορά τραπεζικό λογαριασμό στην ίδια τράπεζα στο υποκατάστημα της στην Γενεύη της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη ύψους 117.000 ευρώ, στοιχείο που φέρεται να μην δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού το 2007.

Η απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος των τριών πρώην υπουργών ασκήθηκε μετά την μελέτη των στοιχείων που έστειλε στην Εισαγγελία η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.

______________________________________________________________________________________

Ποινικές διώξεις σε βάρος τριών πρώην υπουργών ασκήθηκαν πριν από λίγο από την εισαγγελία εφετών για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες. Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Πέτρο Δούκα, Γιάννο Παπαντωνίου και Γιώργο Βουλγαράκη. Τις εν λόγω υποθέσεις είχε στείλει στη Δικαιοσύνη, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα πόθεν έσχες των πολιτικών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια