ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στη Σμύρνη, επιστρέφω - «Τεχνικό το πρόβλημα» λέει η Τουρκία

Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στη Σμύρνη, επιστρέφω - «Τεχνικό το πρόβλημα» λέει η Τουρκία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την απαγόρευση εισόδου του στη Σμύρνη από τις τουρκικές αρχές ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στη Σμύρνη, με το καράβι που αναχωρεί από Θεσσαλονίκη, για να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών.

Οι τουρκικές αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο χωρίς να αναφέρουν τον λόγο και παρέμεινε σε ένα γραφείο για έξι ώρες.  Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ανώτατο επίπεδο, η ελληνική κυβέρνηση, η πρεσβεία της Ελλάδα στην Άγκυρα, καθώς και το προξενείο της Σμύρνης. Ο κ. Τζιτζικώστας θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε κι ο ίδιος στο πρώτο του μήνυμα μετά το πρωτοφανές συμβάν.

«Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα», έγραψε στο Twitter ο περιφερειάρχης. 

«Τεχνικό πρόβλημα»

Σε τεχνικό πρόβλημα στο τελωνείο, λόγω της ομοιότητας του ονόματός του με άτομο σε καθεστώς περιορισμού εισόδου, απέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu την απαγόρευση, σε δημοσίευμά του. 

Λόγω της «συνωνυμίας», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ελέγχθηκε η ταυτότητα του περιφερειάρχη, όπως και άλλων επιβατών, κατά τη διάρκεια των τελωνειακών διαδικασιών, κι ο κ. Τζιτζικώστας «φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω τεχνικού προβλήματος».

«Απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική η απαγόρευση εισόδου»

Με ανακοίνωσή του, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την απαγόρευση εισόδου από τις τουρκικές αρχές του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στη Σμύρνη.

Χαρακτήρισε την απόφαση των τουρκικών αρχών για κράτηση «απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική», καλώντας σε εξηγήσεις.

Επικοινωνία με Θεοδωρικάκο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε πως επικοινώνησε νωρίτερα με τον κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος και του περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το συμβάν.

«Επικοινώνησα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για να εκφράσω την αγανάκτησή μου για την περιπέτεια, στην οποία υποβάλλεται από το πρωί από τις τουρκικές αρχές. Είναι σαφές ότι η προκλητικότητα του καθεστώτος της γειτονικής χώρας ξεπερνάει κάθε όριο, απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος με μήνυμά του στο Facebook και το Twitter.

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM