Τζανακόπουλος: Θα δοθεί άμεσα η αποζημίωση στους πληγέντες

Τζανακόπουλος: Θα δοθεί άμεσα η αποζημίωση στους πληγέντες Facebook Twitter
1

Το πρώτιστο μέλημα για την ελληνική κυβέρνηση και πρώτιστη προτεραιότητα είναι να βρεθούν οι αγνοούμενοι, να μην υπάρξουν νέα θύματα, να μην έχουμε νέες καταστροφές τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ 1, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Αττική.


Ανέφερε ότι έως τώρα έχουν γίνει 90 διασώσεις στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, ο στρατός έχει ανοίξει τα θέρετρά του, ώστε να μη μείνει κανείς χωρίς στέγη και φαγητό και η περιφέρεια Αττικής έχει μεριμνήσει ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Είπε, ακόμα, ότι έχει συγκροτηθεί συντονιστικό κέντρο στην Ελευσίνα, υπό τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ επιχειρούν εκατοντάδες οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας της Πυροσβεστικής και του στρατού.


Αναφορικά με ενδεχόμενες ευθύνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν είναι τώρα η στιγμή για την απόδοση ευθυνών και πρόσθεσε ότι ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα από το πρώτο δευτερόλεπτο και «αυτός ήταν ο λόγος που έχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση».


Σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών, ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή το κράτος έχει την ταμειακή δυνατότητα για άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αμέσως μόλις γίνει η καταγραφή και την αποζημίωση των θυμάτων και όλων όσων έχουν πληγεί.


Πρόσθεσε δε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει σχετικές ενέργειες, προκειμένου να γίνει χρήση του Ταμείου που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Ευρώπη το 2002.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ