Τζανακόπουλος: Θα δοθεί άμεσα η αποζημίωση στους πληγέντες

Τζανακόπουλος: Θα δοθεί άμεσα η αποζημίωση στους πληγέντες Facebook Twitter
1

Το πρώτιστο μέλημα για την ελληνική κυβέρνηση και πρώτιστη προτεραιότητα είναι να βρεθούν οι αγνοούμενοι, να μην υπάρξουν νέα θύματα, να μην έχουμε νέες καταστροφές τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ 1, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Αττική.


Ανέφερε ότι έως τώρα έχουν γίνει 90 διασώσεις στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, ο στρατός έχει ανοίξει τα θέρετρά του, ώστε να μη μείνει κανείς χωρίς στέγη και φαγητό και η περιφέρεια Αττικής έχει μεριμνήσει ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Είπε, ακόμα, ότι έχει συγκροτηθεί συντονιστικό κέντρο στην Ελευσίνα, υπό τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ επιχειρούν εκατοντάδες οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας της Πυροσβεστικής και του στρατού.


Αναφορικά με ενδεχόμενες ευθύνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν είναι τώρα η στιγμή για την απόδοση ευθυνών και πρόσθεσε ότι ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα από το πρώτο δευτερόλεπτο και «αυτός ήταν ο λόγος που έχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση».


Σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών, ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή το κράτος έχει την ταμειακή δυνατότητα για άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αμέσως μόλις γίνει η καταγραφή και την αποζημίωση των θυμάτων και όλων όσων έχουν πληγεί.


Πρόσθεσε δε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει σχετικές ενέργειες, προκειμένου να γίνει χρήση του Ταμείου που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Ευρώπη το 2002.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM