Τσίπρας: Υποψήφιος στα Δωδεκάνησα- Στη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού 

Τσίπρας: Στις 21 Μαΐου θα έχουμε συσχετισμούς που θα μπορούν να δώσουν κυβέρνηση χωρίς νέες εκλογές Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Την πεποίθηση πως «στις 21 Μαΐου θα έχουμε συσχετισμούς που θα μπορούν να δώσουν κυβέρνηση χωρίς να πάμε σε νέες εκλογές αστάθειας», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αποψινή προεκλογική ομιλία του στην Κω.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έρθει με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης πως θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου στα Δωδεκάνησα στην μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού 

«Η ψήφος που θα κάνει την Νέα Δημοκρατία να χάσει είναι η ψήφος, που θα κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει. Δεν υπάρχει αλλαγή χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να «μην ακούν την προπαγάνδα των φόβου».

«Δεν σχηματίζουν κυβέρνηση οι ηττημένοι, θα είμαστε νικητές» απάντησε στα περί κυβέρνησης ηττημένων, που ακούγονται το τελευταίο διάστημα. Είπε ακόμη πως προηγούμενα χρόνια είχαμε κυβερνήσεις δήθεν πλειοψηφικές αλλά στην πραγματικότητα μειοψηφικές, «οι οποίες έφεραν την Ελλάδα στα βράχια».

«Πιστεύω ότι είμαστε παρόντες σε ένα μεγάλο δημοκρατικό προσκλητήριο για τη αλλαγή που θα έλθει με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μάη», ανέφερε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κω.

«Έμεινε ένας μήνας μέχρι ο λαός μας να πει το μεγάλο όχι στο καθεστώς Μητσοτάκη και το μεγάλο ναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της τέσσερα σκληρά χρόνια με ανασφάλεια και αγωνία και θα κάνει το πρώτο βήμα για δικαιοσύνη και σιγουριά», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «η ελληνική κοινωνία περνά από τον θυμό στην απόφαση, ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα».

«Έχω νέα στον Μητσοτάκη που φοβάται και το δείχνει. Έρχεται η μέρα της αλλαγής» σημείωσε σε άλλο σημείο. 

Για την απλή αναλογική στις επερχόμενες εκλογές είπε πως την φοβάται η Νέα Δημοκρατία, ενώ στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι το πιο απλό και τίμιο σύστημα που αντικατοπτρίζει την πραγματική αποτύπωση των πολιτικών συσχετισμών. 

Τσίπρας: Υποψηφιότητα στα Δωδεκάνησα

Όπως προαναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης ειδική αναφορά στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού και ανακοίνωσε ότι αποδίδοντας τιμή στην μνήμη του στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

Μίλησε για το μεταφορικό ισοδύναμο που είχε εισηγηθεί ο Νεκτάριος Σαντορινιός ως υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής και πρόσθεσε ότι θα το θέσει ξανά σε εφαρμογή.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα εφαρμόσει και το υγειονομικό ισοδύναμο για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας στα νησιά με κίνητρα για την στελέχωση των υγειονομικών δομών στις νησιωτικές περιοχές. «Πρόκειται για δέσμη μέτρων προκειμένου να καταστήσουμε τους νησιώτες ίσους με όλους τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM