Τραγική χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. 

 

Ενώ η βασική αρχή είναι αυτή του μη συγχρωτισμού, «στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα στα λεωφορεία, η κατάσταση είναι τραγική εδώ και δύο χρόνια», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια συνάντησης με το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και των θυγατρικών εταιρειών. 

 

«Είναι αδιανόητο εδώ και δύο χρόνια να μην έχουν γίνει κινήσεις να αυξηθεί ο στόλος και να περιοριστεί ο συγχρωτισμός», προκειμένου να προστατευθούν όχι μόνο οι πολίτες, αλλά και οι εργαζόμενοι, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Στην τοποθέτησή του, επεσήμανε ότι το 2019 ήταν σε εξέλιξη διαγωνισμός για 750 λεωφορεία, τον οοίο ακύρωσε η κυβέρνηση με την ανάληψη της εξουσίας. «Έχει μια ιδιαιτερότητα αυτή η κυβέρνηση, να θέλει να θέτει η ίδια και οι υπουργοί της τους όρους κάθε διαγωνισμού και ο νοών νοήτω», σημείωσε. 

 

Ο νέος διαγωνισμός έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια, συνέχισε ο κ. Τσίπρας. «Αν είχαν αφήσει τον διαγωνισμό της προηγούμενης κυβέρνησης, σήμερα θα είχαμε τα μισά από τα 750 λεωφορεία και στο επόμενο διάστημα θα παραλαμβάνονταν τα άλλα μισά», πρόσθεσε. 

 

Εξαιτίας αυτής της έλλειψης, σχολίασε, γίνονται επιλογές «του ποδαριού», όπως το leasing οχημάτων «χωρίς παράθυρα εν μέσω πανδημίας». 

 

Ο κ. Τσίπρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. 

 

«Μην ακούμε ανοησίες, η πανδημία δεν είναι πανδημία ανεμβολίαστων, μας αφορά όλους. Είναι δυστυχώς δεκάδες εμβολιασμένοι αυτοί που νοσούν, και δεν θα τελειώσει εδώ. Και με ένα σύστημα υγείας που έχει καταρρεύσει, οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε το κοινωνικό σύνολο, τους εαυτούς μας, τους εργαζόμενους, τους πολίτες», δήλωσε. 

 

«Πρέπει εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα στα ΜΜΜ, για νέα λεωφορεία, για να σταματήσει ο συγχρωτισμός των πολιτών που θέλουν να μετακινηθούν και δεν έχουν οικονομική δυνατότητα και στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλον», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.