Συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε στο Twitter μία φωτογραφία, που απεικονίζει τον ίδιο μαζί με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι.

 

«Συγκλονισμένος από την είδηση της απώλειας του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Πριν από λίγες ώρες ήμασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι. Συλλυπητήρια και κουράγιο στους οικείους του» έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Λίγο αργότερα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική δήλωση για την απώλεια του προέδρου του ΕΒΕΑ.

 

«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος αγωνιούσε, όπως χιλιάδες συμπολίτες μας, για τους κόπους μίας ζωής που απειλούνται να γίνουν στάχτη.

 

»Σε όλη την πορεία του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος συνέδεσε το όνομά του με τον επιμελητηριακό θεσμό και το ελληνικό επιχειρείν. Από το 2011 Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και από το 2012 επικεφαλής και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, συνέβαλε τα μέγιστα στην επιβίωση και την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, εντοπίστηκε από τη σύζυγό του στο γραφείο του στο Κρυονέρι χωρίς τις αισθήσεις του. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης, αλλά ήταν ήδη νεκρός από ανακοπή καρδιάς.

 

Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.  Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, γεννήθηκε το 1960 και είναι γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου.

 

Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Essex και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα οικονομικών εφαρμογών στο London School of Economics. Το 1988 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε.Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του.