Τσίπρας: «Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για τη χώρα»

Τσίπρας: «Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για τη χώρα» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί μεταξύ άλλων για αποτυχία στη διαχείριση όλων των κρίσεων, εξαπέλυσε σήμερα από τη Ρόδο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα ολοκληρώσει την τετραετία, σημειώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αποδράσει πριν τον Χειμώνα, για να αποφύγει τις συνέπειες της καταστροφικής του πολιτικής». Μάλιστα, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Είμαστε παρόντες να αναλάβουμε για άλλη μία φορά το δύσκολο έργο να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά. Και όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο», δήλωσε για να προσθέσει: «αν γίνουν γρήγορα εκλογές θα υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες και δημοσιονομικές και άλλες, για να στηριχθεί  η κοινωνία και να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας. Όχι δίνοντας χώρο στην κερδοσκοπία και στην αισχροκέρδεια. Αλλά προστατεύοντας την κοινή ωφέλεια, τα λαϊκά νοικοκυριά τις επιχειρήσεις  και ταυτόχρονα δίνοντας μια προοπτική  κοινωνικής δικαιοσύνης που τόσο σημαντική είναι σε μια περίοδο κρίσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε ότι βλέπει στη Ρόδο «ότι η βενζίνη έχει πάει πάνω από  2,5 ευρώ το λίτρο», λέγοντας ότι «και οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει και οδηγούν την συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών κυρίως των εργαζόμενων, λαϊκών νοικοκυριών σε απόγνωση». Είπε πως η παρουσία του στο νησί «πέρα από όλα τα άλλα τα μηνύματα είναι και μήνυμα στήριξης του κόσμου της εργασίας», προσθέτοντας ότι «είναι συμβολικό και ουσιαστικό η πρώτη επίσκεψη στο νησί να ξεκινά από  το εργατικό κέντρο, γιατί θέλω να στείλω ένα μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό που αυτό το καλοκαίρι θα δουλέψουν σε δύσκολες συνθήκες». Σε συνθήκες, είπε, «όπου η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο όπου σε πολλές περιπτώσεις έχουμε παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε μια εργατική νομοθεσία που έχει ήδη ελαστικοποιηθεί από την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης». Ανέφερε ότι «έχουμε την θέσπιση των ελαστικών ωραρίων, της κατάργησης του 8ωρου και ταυτόχρονα έχουμε την μη υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει την υπερεργασία», τονίζοντας ότι «αυτά διαμορφώνουν συνθήκες εξαιρετικά αρνητικές για τους εργαζόμενους» και «ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό που είναι εποχικοί εργαζόμενοι που ειδικά φέτος βλέπουν το πενιχρό εισόδημά τους να εξανεμίζεται πριν περάσει η τρίτη βδομάδα του μήνα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ