Τσίπρας: Να εξειδικευτούν οι μεταρρυθμίσεις και να «χτίσουμε» αξιοπιστία

Τσίπρας: Να εξειδικευτούν οι μεταρρυθμίσεις και να «χτίσουμε» αξιοπιστία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Τα θέματα της διαπραγμάτευσης τέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ενημέρωσε αναλυτικά για το τι έχει γίνει από το ξεκίνημα της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρθηκε στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που στάλθηκε στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αντικαταστήσει τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, με μια σειρά από στόχους που «πατάνε» στο σχέδιο της Θεσσαλονίκης. Είπε ότι έχει γίνει ένα βήμα,  ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι η κυβέρνηση κρίνεται από την ικανότητα διαπραγμάτευσης και διακυβέρνησης.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσει γρήγορα το κυβερνητικό έργο, να εξειδικευτούν οι μεταρρυθμίσεις και η κυβέρνηση να «χτίσει» αξιοπιστία στη βάση της υλοποίησης αυτών των μεταρρυθμίσεων, αλλά και αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους για το «ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις αναγκαίες τομές σε ακανθώδη ζητήματα που χρονίζουν επί δεκαετίες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε στις δυσκολίες και το κλίμα των διαπραγματεύσεων, τις συμμαχίες και τις συγκρούσεις, πώς προχώρησαν τα πράγματα από Eurogroup σε Eurogroup και πώς κατάφερε η κυβέρνηση να έχει μια πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αναφέρθηκε και στα επιτεύγματα, όπως είπε, της κυβέρνησης αυτό το διάστημα, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι τα εξής:

  • Διαχωρισμός δανειακής σύμβασης από μνημόνιο
  • απεμπλοκή από μνημόνια, ως πλαίσιο πολιτικής λιτότητας
  • ενδιάμεση συμφωνία, η οποία δίνει ανάσα στον ελληνικό λαό
  • αποφυγή ενός σχεδίου που στόχευε στην οικονομική και δημοσιονομική ασφυξία και ουσιαστικά στόχευε σε «αριστερή παρένθεση» της κυβέρνησης
  • το τέλος των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων
  • η ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με την επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ