Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Να τον παραιτήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του»

Αλέξης Τσίπρας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να φτιάξει μια αυταρχική δημοκρατία  Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Ταίπρας, απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «ποτέ δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι για τις υποκλοπές με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» και γι΄αυτό τον κάλεσε να αφήσει τους «ανιστόρητους διμέτωπους», γιατί, όπως σημείωσε, «μόνο με προοδευτική κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι του παρακράτους».

Αλέξης Τσίπρας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να φτιάξει μια αυταρχική δημοκρατία 

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «μια χώρα όπου η δημοκρατία δεινοπαθεί», τονίζοντας ότι «δεινοπαθεί με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης. Τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Και τις παράνομες παρακολουθήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να φτιάξει ένα καθεστώς. Μια αυταρχική δημοκρατία».

Συνέχισε δε, επισημαίνοντας ότι «παρακολουθούσε μέσα από το γραφείο του το μισό πολιτικό σύστημα. Αντιπάλους και εχθρούς. Ακόμη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και με τη βοήθεια της προπαγάνδας έκανε το ψέμα και τη διαστρέβλωση κανονικότητα. Εννέα μήνες ψεύδεται για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών. "'Δεν το ήξερα, όλα έγιναν εν αγνοία μου'', έλεγε. Και κρυβόταν πίσω από το εθνικό απόρρητο. Αλλά να που δεν χρειάστηκε».

Αλέξης Τσίπρας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να φτιάξει μια αυταρχική δημοκρατία  Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Αλέξης Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Το μαρτύρησε μόνος του»

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στην «παραδοχή» του πρωθυπουργού στο debate που διεξήχθη την Τετάρτη, σημειώνοντας πως «μόνο ένα ντιμπέιτ χρειάστηκε και με την πρώτη ζόρικη ερώτηση τρικυμία. Το μαρτύρησε μόνος του, ομολόγησε. Σκάνδαλο λοιπόν οι υποκλοπές. Και κανένας εθνικός λόγος για να παρακολουθείται το μισό πολιτικό σύστημα. Αναγνώρισε ο ίδιος τα ψέματα του και την ενοχή του. Αλλά μένει ακόμα στη θέση του, ανέγγιχτος. Όλοι παραμένουν ανέγγιχτοι. Στη θέση της είναι η εισαγγελέας της ΕΥΠ, η κυρία Βλάχου η αξιότιμη, η οποία υπέγραφε για να παρακολουθούνται όλοι αυτοί. Και αν δεν υπήρχε κανένας εθνικός λόγος, παρανόμως υπέγραφε, αλλά παραμένει στη θέση της». 

«Στο σπίτι του και όχι στο σκαμνί της δικαιοσύνης ο επικεφαλής της ΕΥΠ. Και όσοι άλλοι διέπραξαν κακουργήματα. Στη θέση τους απαθείς και αδιάφοροι χωρίς να έχουν κάνει ούτε ένα βήμα για τη διαλεύκανση του μεγάλου αυτού σκανδάλου και οι εισαγγελείς που δήθεν ερευνούν. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο αξιότιμος, που είναι μετά την ομολογία του κ. Μητσοτάκη ότι δεν υπήρχε εθνικός λόγος να καλέσει την κ. Βλάχου στο γραφείο του να δώσει εξηγήσεις γιατί υπέγραφα για να γίνουν αυτές οι παράνομες παρακολουθήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλέξης Τσίπρας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να φτιάξει μια αυταρχική δημοκρατία  Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

«Εάν σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους μένεις, εάν παραβιάζεις το Σύνταγμα και τους νόμους φεύγεις»

«Δεν υπάρχει καμία χώρα της Ευρώπης που να είχε συμβεί κάτι παρόμοιο και να μπορούσε ο αρχιερέας του παρακράτους, ο ενορχηστρωτής του παρακράτους, ο πρωθυπουργός να μένει έστω και για μία ώρα στη θέση του. Οι παράνομες παρακολουθήσεις απαγορεύονται και διώκονται παντού στην Ευρώπη. Το ίδιο και στην Αμερική. Και υπάρχει ένας κανόνας σε όλες τις Δυτικές δημοκρατίες.

»Εάν σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους μένεις, εάν παραβιάζεις το Σύνταγμα και τους νόμους φεύγεις. Και όταν σε πιάσουν και αν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη, εάν δεν έχεις αξιοπρέπεια μένεις, εάν έχεις αξιοπρέπεια φεύγεις. Από μόνος σου φεύγεις. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή δημοκρατία θα είχε οδηγήσει σε παραίτηση αυτή η ομολογία προχθές του πρωθυπουργού σε δημόσια συχνότητα ότι δεν υπήρχε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ..

«Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά διεκδικεί μέσα από την ψήφο του ελληνικού λαού να ξεπλύνει τα ατοπήματα του. Εμείς λέμε, να τον παραιτήσετε εσείς με την ψήφο σας, να τον παραιτήσει ο ελληνικός λαός. Να φέρει ξανά τη δημοκρατία στην εξουσία» τόνισε αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών.

Κάλεσμα στους συντηρητικούς ψηφοφόρους 

«Θέλω να απευθυνθώ και στους συντηρητικούς πολίτες και όποιος έχουμε διαφορές ιδεολογικές, πολιτικές, που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία αλλά ντρέπονται για αυτή την κατάντια του κόμματος τους. Διότι είναι ένα κόμμα ιστορικό που σήμερα το κυβερνά μια αγία οικογένεια. Και θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς και να τους ρωτήσω: Θα ξεπλύνετε με την ψήφο σας ατοπήματα του κ. Μητσοτάκη απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία; Θα γίνετε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους πολίτες της Καβάλας.

Αλέξης Τσίπρας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να φτιάξει μια αυταρχική δημοκρατία  Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Άνοιγμα στον Ανδρουλάκη

«Θέλω να απευθυνθώ στον κ. Ανδρουλάκη, που για πρώτη φορά τον άκουσα τόσο καθαρά να ζητά την ανάγκη να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι του παρακράτους, μίλησε ακόμα και για φυλακή. Και τον ρωτώ: πιστεύει, όμως, αλήθεια ότι αυτό μπορεί να γίνει με μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη; Προφανώς και δεν θα γίνει με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γι αυτό, λοιπόν, αν πραγματικά πιστεύει, και πιστεύω σε αυτό, ότι πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι, ας αφήσει τους ανιστόρητους διμέτωπους. Μόνο με μια προοδευτική κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι του παρακράτους, θα αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα και θα ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα» είπε απευθυνόμενος στο Νίκο Ανδρουλάκη για μετεκλογική συνεργασία.

«Δεν κυβερνήσαμε με βάση το πρόγραμμά μας. Τώρα είναι η πρώτη φορά που θα κυβερνήσουμε όχι με τα "πρέπει" αλλά με τα "θέλω" μας. Ξέρουμε και μπορούμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Politico: Το νέο σχέδιο του Μισέλ για να ξεφορτωθεί τη φον ντερ Λάιεν είναι να δώσει την καρέκλα στον Μητσοτάκη

Διεθνή / Politico: Το νέο σχέδιο του Μισέλ για να ξεφορτωθεί τη φον ντερ Λάιεν είναι να δώσει την καρέκλα στον Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διαβιβάζει την ιδέα στους ηγέτες της ΕΕ ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τη δουλειά της φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM
Τι σημαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση;

LiFO politics / Τι σημαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση;

Ο συγγραφέας και αρθρογράφος της LiFO Γιάννης Παντελάκης συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και εξηγεί γιατί πιστεύει ότι «για την ώρα ο Μητσοτάκης μπορεί να κοιμάται ήσυχος».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ