Τσίπρας: Αρχιερέας των υποκλοπών ο Μητσοτάκης - Κατέλυσε το κράτος δικαίου

Τσίπρας: Αρχιερέας των υποκλοπών ο Μητσοτάκης - Κατέλυσε το κράτος δικαίου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ως «αρχιερέα των υποκλοπών» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε στο «δημοκρατικό ένστικτο των πολιτών» καλώντας τους να μη δώσουν στον πρόεδρο της ΝΔ «λευκή επιταγή» στις εκλογές για δεύτερη τετραετία.

«Με το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει γίνει ο πρωθυπουργός της χώρας ο αρχιερέας των υποκλοπών. Να ακούει μέσα από το γραφείο του το μισό πολιτικό σύστημα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην έχει το σθένος, το ηθικό, όπως γίνεται σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, να πει όχι απλά "συγνώμη", να πει "παραιτούμαι", όπως έγινε παντού, σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Και αναρωτιέμαι, αν πάρει "λευκή επιταγή" για μία δεύτερη τετραετία αυτός που κατέλυσε τα μισά άρθρα του Συντάγματος, τι μας περιμένει σε αυτόν τον τόπο; Απευθύνομαι στο δημοκρατικό ένστικτο των Ελλήνων πολιτών και των Συντηρητικών. Και λέω, μην δώσετε "λευκή επιταγή" σε έναν άνθρωπο, σε μία οικογένεια που έκανε τη διακυβέρνηση ανώνυμη εταιρεία, που έχει διευρύνει τις ανισότητες και έχει καταλύσει το κράτος δικαίου. Μας αξίζει η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, με δικαιοσύνη, με ένα κράτος αξιοκρατικό, με σεβασμό στο Σύνταγμα και στους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Προπαγάνδα πατριωτισμού» η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο πρωθυπουργός έρχεται συχνά στον Έβρο για να βγάζει φωτογραφίες στο φράχτη και να κάνει «προπαγάνδα πατριωτισμού». Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι «στα εύκολα κάνουν τους λέοντες και στα δύσκολα τους αμνούς», σε ότι αφορά τη στάση της απέναντι στην Τουρκία.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θεωρεί ότι είναι περισσότερο πατριώτες οι πολίτες που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία από αυτούς που ψηφίζουν και βρίσκονται στην καρδιά της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης του τόπου μας», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν σας αγάπησε τόσο πολύ. Μη νομίζετε. Έρχεται πολύ συχνά εδώ για να βγάλει φωτογραφίες το φράχτη, αλλά δεν σας αγάπησε. Έρχεται να κάνει προπαγάνδα και όχι για να σας στηρίξει. Διότι τέσσερα χρόνια τώρα δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για τον Έβρο. Έρχεται για να αναπαράξει τη γνωστή προπαγάνδα, τη γνωστή από τα παλιά χρόνια της Δεξιάς».

«Θυμάστε τι έκαναν την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών; Αλλά προχθές έστειλε ένα γράμμα ο Ζόραν Ζάεφ. Όχι σε μένα, στον κ. Μητσοτάκη. Κι έλεγε είσαι μεγάλος φίλος μου διότι όλα όσα έκανε ο Τσίπρας τα ακολουθείς όλα, πιστά. Εσύ κ. Μητσοτάκη που έλεγες ότι είναι μία προδοτική Συμφωνία. Τον τίμησες και την τήρησες και σωστά έκανες, Αλλά αυτή είναι η υποκρισία σας», είπε σε άλλο σημείο.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ