Την πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει μία από τις διοργανώσεις -EURO 2028 και Μουντιάλ 2030- εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Στις κοινές δηλώσεις μετά το πέρας της 6ης Τετραμερούς Συνάντησης Βουλγαρίας- Ελλάδας- Ρουμανίας- Σερβίας, που διεξήχθη, σήμερα, στο Βελιγράδι, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κοινή υποψηφιότητα για την ανάληψη του EURO 2028 και του Μουντιάλ 2030 που θα καταθέσουν η Ελλάδα, η Σερβία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία. 

 

Σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο οικοδεσπότης της συνάντησης, πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συστήνεται μια επιτροπή αποτελούμενη από 16 άτομα (4 από κάθε χώρα) που θα ετοιμάσει όλα τα σχετικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούμε να πετύχουμε σε αυτή τη διεκδίκηση και μια από τις δύο διοργανώσεις να τις κερδίσουμε».

 

«Η διοργάνωση τέτοιων μεγάλων αθλητικών γεγονότων είναι κάτι παραπάνω από ένας στόχος. Είναι μια πρωτοβουλία που έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Η περιοχή μας είναι μια περιοχή που όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, τώρα εμείς δίνουμε τον συμβολισμό της συνεργασίας και θέλουμε μέσα από αυτή την πρωτοβουλία της διεκδίκησης να κάνουμε τα Βαλκάνια θετικό πρωτοπόρο στην Ευρώπη και στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ