Λοβέρδος-Ρήγας: Καβγάς on air για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών- «Αυτά όχι σε μένα»

Λοβέρδος-Ρήγα: Τσακωμός on air για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών- «Αυτά όχι σε μένα» Facebook Twitter
Φωτ: Glomex
0

Σοβαρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάννη Λοβέρδο και τον Πάνο Ρήγα,  στα στούντιο τηλεοπτικής εκπομπής με αφορμή το νομοσχέδιο για  γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Ο τηλεοπτικός καβγάς ξεκίνησε όταν ο Γιάννης Λοβέρδoς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί 5,5 χρόνια δεν τόλμησε να φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών προς ψήφιση με τον Πάνo Ρήγα να του απαντά μεταξύ άλλων «Αυτά όχι σε μένα».

Η συζήτηση άνοιξε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λοβέρδο, που εξήγησε τους λόγους που θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας πως «Πρώτον, διότι υποστηρίζω τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεύτερον και πιο σημαντικό διότι, όπως το παρουσίασε ο πρωθυπουργός, κάποιες επιφυλάξεις που είχαμε, όπως το γονέας 1 και γονέας 2 ή η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ήρθησαν», είπε και πρόσθεσε πως «θεωρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και αυτό είναι το σωστό».

Πρόσθεσε δε, πως «Κατανοώ πλήρως τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων και κάποιων βουλευτών. Δεν τους κατηγορώ, αντιθέτως τους σέβομαι, όπως σέβομαι και την εκκλησία της Ελλάδος, αλλά η ζωή αλλάζει και προχωράμε μπροστά. Δεν μιλάμε για ιερό μυστήριο του γάμου, μιλάμε για πολιτικό γάμο». Αμέσως μετά, εξήγησε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν αντιδράσεις στην Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας» και είπε ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δέχονται πίεση από τους ψηφοφόρους τους. «Κι εγώ τις δέχομαι».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο οι βουλευτές της ΝΔ να επιλέξουν την αποχή στην ψηφοφορία αντί να ψηφίσουν κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Γιάννης Λοβέρδος είπε πως «Δεν είναι κακό να απέχει όποιος δεν θέλει να ψηφίσει κατά του νομοσχεδίου». Σχολίασε παράλληλα, πως «δεν θα υπάρξει πρόβλημα για να περάσει το νομοσχέδιο» λόγω «της υπερψήφισης από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

Τον λόγο πήρε ο Πάνος Ρήγας, του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτουν ένα νομοθέτημα, το οποίο επί τοις πράγμασι δεν αναγνωρίζει απόλυτη ισοτιμία για όλους τους ανθρώπους, είναι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου». Αναφέρθηκε στα πολλά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν, όπως «το γιατί ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να υιοθετήσει και να είναι καλοί γονείς, ενώ δεν μπορεί να είναι μέσω της τεκνοθεσίας». Συμπέρανε πως «άρα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα».

Ο Γιάννης Λοβέρδος απάντησε ότι «η ΝΔ έχει το θάρρος να φέρει ένα πολύ δύσκολο νομοθέτημα. Δεν άκουσε ο Μητσοτάκης, αυτό που του είχα εισηγηθεί και εγώ, δηλαδή να το φέρει μετά τις ευρωεκλογές. Το φέρνει τώρα με το ενδεχόμενο πολιτικού κόστους. Κάτι τέτοιο δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ένας ηγέτης που ξέρει να ηγείται».

Απευθυνόμενος στον Πάνο Ρήγα, είπε πως «το νομοσχέδιο που δεν τολμήσατε εσείς να το φέρετε προς διαβούλευση 5,5 χρόνια το φέρνει τώρα η Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν τολμήσατε».

Η απάντηση του Πάνου Ρήγα ήρθε σε υψηλούς τόνους απαντώντας του πως «Κι εσείς δεν ψηφίσατε το σύμφωνο συμβίωσης. Αυτά όχι σε μένα! Έχουμε τολμήσει και φέραμε άλλα νομοσχέδια, όπως τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και μην ανοίξουμε τώρα το θέμα του πώς κάνατε τις κ@λ@τούμπες και σε αυτό και ταυτόχρονα τιμάτε τα πάντα».

Με πληροφορίες του Action24

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM