No.1

Τροπολογία Χρυσοχοίδη ευνοεί τους μεγαλοεργολάβους

Τροπολογία Χρυσοχοίδη ευνοεί τους μεγαλοεργολάβους Facebook Twitter
3

Mε αιφνιδιαστική τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους μεγαλοεργολάβους να αναλαμβάνουν δημόσια έργα, τα οποία μέχρι πρότινος δεν επιτρεπόταν λόγω περιορισμών στο συνολικό προϋπολογισμό ενός έργου.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο  νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Φάροι, στρατολογία και άλλες διατάξεις», το οποίο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια του Β’ Θερινού Τμήματος.

Μέχρι τώρα προβλεπόταν ότι οι πιο μεγάλες εταιρείες δεν θα μπορούσαν να αναλάβουν μικρά έργα, έτσι ώστε να προστατευτούν και οι μικρές εταιρείες και να μην κυριεύσουν οι μεγαλοεργολάβοι και τα μικρά έργα, καθώς ήδη μονοπωλούν τα μεγάλα.

Τώρα αυτές οι δικλείδες ασφαλείας και τα κατώτατα όρια προϋπολογισμού των έργων κάτω από τα οποία απαγορευόταν η συμμετοχή των «μεγάλων» καταργούνται.

Έτσι οι μικρές εταιρείες θα πρέπει να ανταγωνιστούν σε μια προσφορά τα μεγαθήρια του χώρου, ακόμη και για την απλή κατασκευή ενός πεζόδρομου.

Η κυβέρνηση επικαλείται για την κατάθεση της τροπολογίας τη  «συμμόρφωση της Ελλάδας με την αιτιολογημένη γνώμη και αντίστοιχα με την προειδοποιητική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες διατυπώθηκαν ύστερα από καταγγελίες».

Δεν διευκρινίζεται ποιος έκανε αυτές τις καταγγελίες.

3

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική / Κακλαμάνης για Καισαριανή: Υπάρχουν αναφορές για ολόκληρο άλμπουμ, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που είδαμε

Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιστορικό αρχείο
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Αυτές οι φυτευτές τροπολογίες μέσα σε άσχετα νομοσχέδια έχουν καταντήσει αηδία, και πρέπει να απαγορευτούν.Αφού έχουν αρκετό χρόνο ώστε να ξεκινούν πρόωρα τα θερινά τμήματα της βουλής , προφανώς δεν χρειάζονται τέτοιες ¨συγχωνεύσεις¨ για εξοικονόμηση χρόνου.