Τουσκ σε Τσίπρα: Είμαι πιο αισιόδοξος, αλλά το success story είναι μακριά

Τουσκ σε Τσίπρα: Είμαι πιο αισιόδοξος, αλλά το success story είναι μακριά Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αφήσουμε πίσω την κρίση, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο Μέγαρο Μαξίμου. «Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να επωμιστούν τις ευθύνες τους, για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη και ασφαλή» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι σήμερα είναι πιο αισιόδοξος, από χθες, για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και εξέφρασε την ελπίδα ότι αύριο θα είναι περισσότερο από σήμερα. «Λόγω της αποφασιστικότητας και του πραγματισμού που επιδεικνύετε είμαι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση» είπε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ εξέφρασε την άποψη πως, βεβαίως, βρισκόμαστε μακριά ακόμα, από το να μιλάμε για ένα success story στην ελληνική οικονομία.

 Χθες από τη Σόφια όπου βρισκόταν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να παραμείνει προσηλωμένη στη συμφωνία με την Τουρκία για να αναχαιτίσει τη ροή προσφύγων και μεταναστών προς το ευρωπαϊκό μπλοκ.

 «Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τους δρόμους της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή αυτή κλειστούς. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας... Η ΕΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της, ακριβώς όπως περιμένει από την Τουρκία να συνεχίσει να τηρεί το δικό της μέρος της συμφωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ