ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Τούσκ: Το «Brexit» μπορεί να σημάνει το τέλος του δυτικού πολιτισμού

Τούσκ: Το «Brexit» μπορεί να σημάνει το τέλος του δυτικού πολιτισμού Facebook Twitter
EPA/CUGNOT MATHIEU
4

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εμφανίστηκε ιδιαίτερα δραματικός σε σχέση με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το ενδεχόμενο ενός «Brexit» όχι μόνο για την Ε.Ε, αλλά και για τον Δυτικό πολιτισμό στο σύνολο του.

«Αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για την Ένωση των 28 κρατών-μελών και για τον δυτικό πολιτικό πολιτισμό γενικότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ.

«Γιατί είναι τόσο επικίνδυνο; Επειδή κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις», είπε ο Τουσκ. «Ως ιστορικός, φοβάμαι πως το Brexit μπορεί να είναι η αρχή της καταστροφής όχι μόνο της ΕΕ αλλά και του Δυτικού πολιτικού στο σύνολό του», προσθέτοντας ότι όλοι στην Ε.Ε. θα χάσουν από οικονομική άποψη, αν η Βρετανία φύγει.

Όλοι στην ΕΕ θα χάσουν από οικονομική άποψη, αν η Βρετανία φύγει, είπε ο Τουσκ.

«Κάθε οικογένεια γνωρίζει πως το διαζύγιο είναι τραυματικό για όλους. Όλοι στην ΕΕ, αλλά ιδιαίτερα οι ίδιοι οι Βρετανοί, θα χάσουν από οικονομική άποψη», είπε ο Τουσκ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ θα επιβιώσει στην περίπτωση ενός Brexit, αλλά το τίμημα θα είναι υψηλό.

Ο Ούλριχ Γκρίλο, επικεφαλής του γερμανικού συνδέσμου βιομηχανιών BDI, δήλωσε σήμερα πως οι επιχειρήσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δεν θέλουν η Βρετανία να φύγει από την ΕΕ, προσθέτοντας πως το μήνυμά του στη Βρετανία είναι: «Μείνετε».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν τα δύο τρίτα των γερμανικών εταιριών δεν είναι σίγουρες για τις συνέπειες που θα είχε για αυτές μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

4

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM