Τον Οκτώβριο η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Τον Οκτώβριο η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού Facebook Twitter
1

Εντός του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και η δυνατότητα να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Από εκεί και πέρα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων προκειμένου αυτό το μέτρο, που θα προβλέπεται στον νόμο, να ψηφιστεί μέσα στο 2019. Θα επαναλάβω και εγώ ότι είναι κάτι που οι Έλληνες περιμένουμε να το ψηφίσουν και οι 300 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, για το συγκεκριμένο θέμα το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και ιδιαίτερα με τον υφυπουργό αρμόδιο για τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη.

«Ενημερώνουμε τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και όταν θα έλθει η ώρα θα τους ενημερώσουμε και για την απόφαση της Βουλής να τους διευκολύνει να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο που κατοικούν.

Μέσα στη διευκόλυνση θα προβλέπουμε και τη δυνατότητα να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, όπως συμβαίνει με πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού. Έχει έλθει η ώρα η Ελλάδα να μπει στο κλαμπ των πολιτισμένων και αναπτυγμένων χωρών σε ό,τι αφορά και την εκλογική διαδικασία. Και αυτό θα επιτευχθεί μέσα στο 2019, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια