ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Την Τρίτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη διαγραφή Σαμαρά

Την Τρίτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη διαγραφή Σαμαρά Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το ζήτημα της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για το θέμα της διαγραφής του πρώην πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ρεπορτάζ της ΕΡΤ μεταφέρει πως η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη κληθεί όλα τα μέλη της επιτροπής για τη συνεδρίαση.

Στον απόηχο του ζητήματος της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για μία δύσκολη στιγμή, σημειώνοντας παράλληλα πως ήταν αναπόφευκτο, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς είχε βγει στην κριτική του «πέρα από τα αποδεκτά όρια». 

Η απόφαση για τη διαγραφή του ελήφθη μετά από έντονη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού θεωρήθηκε «προκλητική και προσβλητική», με αιχμές που έθιγαν και την εσωκομματική συνοχή.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι πάντα τοποθετείται για θέματα που αφορούν την πατρίδα και ότι «κανείς δεν μπορεί να του επιβάλει να θυσιάσει τη συνείδησή του». «Η αλαζονεία και η έλλειψη ψυχραιμίας εξηγούν την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποκοπεί από τη βάση της», σημείωσε σε ανακοίνωσή του μετά την είδηση της διαγραφής του.

Οι αιτίες που οδήγησαν στη ρήξη

  1. Κριτική για τα εθνικά θέματα: Ο κ. Σαμαράς επέκρινε σφοδρά τη στάση της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, κατηγορώντας την για μειοδοσία.
  2. Προσωπικές επιθέσεις: Ο πρώην πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσβάλλοντας, όπως σημειώνει η κυβέρνηση, τόσο τον ίδιο όσο και ξένους ηγέτες.
  3. Αναφορές σε εσωκομματικά θέματα: Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εμπλέκοντας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και από το περιβάλλον του τελευταίου.

Διαδικασία διαγραφής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προώθησε την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία εντός των επόμενων ημερών. Στη συνέχεια, η απόφαση θα σταλεί στον πρόεδρο της Βουλής.

 
Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM