Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρυτάνεις πανεπιστημίων - Μετά την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρυτάνεις πανεπιστημίων - Μετά την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Facebook Twitter
0

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 16:00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και προστασίας του Πολίτη, μετά και την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σημειώνεται ότι την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η βάναυση επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από κουκουλοφόρους μέσα στο γραφείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Αττικής έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρύτανη ενημερώνοντάς τον ότι θα κληθεί να δώσει κατάθεση για όσα υπέστη το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του. Στόχος είναι φυσικά ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών που πέρασαν πλακάτ με σύνθημα υπέρ των καταλήψεων γύρω από τον λαιμό του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη και δημοσίευσαν φωτογραφία σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρυτάνεις πανεπιστημίων - Μετά την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Facebook Twitter

Οι κουκουλοφόροι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορούσαν γάντια, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο πολλοί από αυτούς να μην έχουν καμία σχέση με το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε τεχνολογικό εξοπλισμό, έπιπλα και έγγραφα. Μπήκαν με τη βία στο γραφείο του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, τον εξύβρισαν, τον απείλησαν και του επιτέθηκαν σωματικά. Στη συνέχεια προκάλεσαν υλικές ζημιές στο χώρο, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και αποχώρησαν.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM