Τι είπε ο Τσίπρας με τους δημάρχους Λέσβου, Σάμου και Χίου για τους πρόσφυγες

Τι είπε ο Τσίπρας με τους δημάρχους Λέσβου, Σάμου και Χίου για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
sooc
1

Για την κατάσταση στα νησιά που δέχονται τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές και για τις προτάσεις και τις θέσεις των δημάρχων για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο συνάντησης με τους δημάρχους Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, Χίου, Μανώλη Βουρνού, και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, Φραντζέσκο Παρασκευά.


Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.


Μετά το πέρας της συνάντησης και οι τρεις δήμαρχοι δήλωσαν ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τα προβλήματα και συμφώνησε στην ανάγκη να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Ο κ. Γαληνός υπογράμμισε πως η συνάντηση ζητήθηκε από τους δημάρχους χθες και ο πρωθυπουργός τους είδε αμέσως, κάτι που όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Λέσβου, αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα από την κυβέρνηση.

Παράλληλα προσέθεσε πως ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό η άμεση κινητοποίηση ώστε να βρεθεί η λύση το συντομότερο δυνατό. Βρήκαμε απόλυτη κατανόηση, σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «η Λέσβιος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν μπορούμε να μένουμε στη συμφωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος σημείωσε ότι κάποιες παρεμβάσεις σε θεσμικό πλαίσιο που αφορούν στη συμφωνία για τις επιστροφές στην Τουρκία χρειάζονται χρόνο, ωστόσο τα νησιά δεν μπορούν να περιμένουν. «Έχουμε ξεπεράσει κάθε ανεκτή κατάσταση και για την τοπική κοινωνία και στους πρόσφυγες» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως έμεινε ικανοποιημένος από την συνάντηση.

Από είπε «Είμαστε εδώ και διεκδικούμε το αυτονόητο, δηλαδή την αποσυμφόρηση και σύμφωνα με όσα συζητήσαμε θα γίνει», τόνισε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια