Το ενδεχόμενο υποδοχής των πρώτων τουριστών στην Ελλάδα και πριν τα μέσα Μαΐου, άφησε ανοικτός ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. 

 

Αναφερόμενος στο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, εκτιμά ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της ροής εισερχομένων τουριστών στην Ελλάδα, ακόμα και πριν το ορόσημο της 14ης Μαΐου. 

 

Απελευθέρωση ταξιδιών από ΕΕ, ΗΠΑ, Βρετανία και άλλες χώρες

 

«Αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο του Covid-19, με την πρώτη χαραμάδα, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τουρίστες και νωρίτερα», αναφέρει και προσθέτει ότι το υπουργείο συζητά για σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», δηλώνει ο υπουργός στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

 

Για την αναμενόμενη εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς ο κ. Θεοχάρης εμφανίζεται αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι το 2021 θα είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά και θα θέσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης. «Σε έρευνες που διενεργούν ταξιδιωτικοί οργανισμοί, media κ.λπ. αποτυπώνεται η αίσθηση ότι το brand name Ελλάδα έχει ενισχυθεί σε σχέση με πέρυσι», σημειώνει.

 

Οι προϋποθέσεις για τους ξένους τουρίστες

 

Ο κ. Θεοχάρης διευκρινίζει ότι για να επισκεφτεί κάποιος ξένος τουρίστας την Ελλάδα θα πρέπει ή να είναι εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει από την ασθένεια ή να διαθέτει αρνητικό τεστ.

 

Στα αεροδρόμια θα γίνονται στοχευμένα τεστ και θα υπάρχουν ξενοδοχεία απομόνωσης για τα κρούσματα καθώς και φέτος θα ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολα. Στο σκέλος των εργαζομένων, στάθηκε στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό, μετά από τον ευάλωτο πληθυσμό.