Θεοδωράκης: Η χώρα δεν αντέχει επόμενο μνημόνιο- Ο Τσίπρας να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του

Θεοδωράκης: Η χώρα δεν αντέχει επόμενο μνημόνιο- Ο Τσίπρας να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Nikos Giakoumidis / SOOC)
1

"Στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, η σκέψη μας είναι πολύ απλή. Εμείς προεκλογικά -και αν είμαι εγώ ηγέτης του καινούργιου χώρου- θα θέσουμε τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει κατά την άποψη μας να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση".

Αυτά υπογράμμισε το βράδυ της Παρασκευής από τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο ανοικτής συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για τον Νέο Φορέα του Κέντρου Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της περιοδείας του για να αναδείξει τα προβλήματα στις σύγχρονες πόλεις, αλλά και τους τρόπους ανάπτυξής τους.


Θα είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα, συνέχισε, θα είναι πολύ σαφείς προτεραιότητες, προσθέτοντας: "Αυτά τα ζητήματα θα τεθούν στο δημόσιο διάλογο, και προφανώς την επόμενη μέρα των εκλογών, ανάλογα με το ποιος θα είναι ο νικητής θα τα συζητήσουμε, για να δούμε πόσα από αυτά μπορούμε να υλοποιήσουμε".

Ωστόσο, δύο πράγματα θα πρέπει κατά τον ίδιο να αποφευχθούν. Πρώτον, τα παζάρια για τις καρέκλες, δηλαδή να έχουμε, όπως είπε, μια συμφωνία μόνο και μόνο για να βολευτούμε και το δεύτερον, που πρέπει να αρνηθούμε είναι μια τυφλή άρνηση των συνεργασιών. Εμείς πιστεύουμε, συνέχισε, πως μια παράταξη μεγάλη, μια προοδευτική παράταξη έχει σαν στόχο, να κυβερνήσει, έχει σαν στόχο να αλλάξει τα πράγματα, και αυτό δεν γίνεται με μία στάση αποχής, γίνεται με ενεργητική συμμετοχή σε ένα διάλογο που μπορεί να καταλήξει σε μια διακυβέρνηση.

Απαντώντας στη συνέχεια σε άλλη ερώτηση, υπογράμμισε ότι δεν είναι στις δικές του βλέψεις να κάνει μια διαδικασία καρμπόν γιατί έτσι θα του λέει το γραφείο του, δηλαδή να έχει έναν τυφλοσούρτη με δέκα πράγματα που θα λέει και θα πηγαίνει σε κάθε πόλη να τα λέει, δεν υπάρχει λόγος, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την οικονομία της χώρας και για ένα νέο μνημόνιο, απάντησε, ότι η χώρα δεν αντέχει επόμενο μνημόνιο. Μέχρι το 2018 έχουμε να υλοποιήσουμε πάρα πολλά πράγματα, ανέφερε και εξήγησε: "Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο κ. Τσίπρας τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2018, είναι να υλοποιήσει όλα αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί, για όλα αυτά που έχει πει για να μπορέσει η Ελλάδα να διεκδικήσει και από τα ευρωπαϊκά ταμεία τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί. Το πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή για άλλη μια φορά είναι, οι καθυστερήσεις. Το ξέρετε ότι αποφασίζονται πράγματα στη χώρα τα οποία δεν υλοποιούνται. Όπως επίσης ξέρετε ότι πολλά έργα πηγαίνουν συνεχώς πίσω. Η δική μας απαίτηση, και νομίζω η απαίτηση όλων των πολιτών, είναι να υπάρξει μια διακυβέρνηση αποτελεσματική και σύγχρονη. Είναι δύσκολο αυτό να συμβεί με τους ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, ας κάνουν μια τελευταία προσπάθεια".

Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί ο ίδιος αρχηγός, υπογράμμισε: "Εγώ είμαι υπερασπιστής κάποιων συγκεκριμένων ιδεών. Σε κάθε περίπτωση είτε από τη θέση του στρατηγού, και του αρχηγού είτε από τη θέση του στρατιώτη θα υπερασπίζομαι αυτές τις απόψεις, δεν αλλάζω απόψεις και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται είτε είμαι αρχηγός είτε δεν είμαι αρχηγός".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Εξαιρετικός στο σοβαρό και πολιτισμένο debate με τους άλλους υποψήφιους ηγέτες για τον νέο φορέα.Είχε δυναμισμό,καινοτόμες ιδέες,και το τσαγανό να τις στηρίζει.Μακάρι η συμμετοχή στην ψηφοφορία να είναι μεγάλη.