«Θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο», λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

«Θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο», λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Facebook Twitter
0

Απειλές προς Ελλάδα και Κύπρο από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. 

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Ακάρ είπε πως «η χώρα του θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα» αν η Ελλάδα «πάρει μια απόφαση κόντρα στα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο». 

Την ίδια στιγμή εκτόξευσε απειλές και προς την Κύπρο λέγοντας πως «δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία άλλη παρεμπόδιση τουρκικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο». 

Πάντως όσον αφορά το ζήτημα της αιγιαλίτιδας ζώνης ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε πως η χώρα του «προτιμά να λύσει το ζήτημα ειρηνικά χωρίς κάποιο θερμό επεισόδιο». 

Υπενθυμίζεται πως χτες o ΥΠΕΞ της Τουρκίας  Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επαναφέρει το ζήτημα του Casus Belli σε περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών της υδάτων στο Αιγαίο:

«Η Ελλάδα συχνά κάνει τέτοιες ανακοινώσεις για να προκαλέσει ένταση ή λόγω λαϊκισμού.Ο λαϊκισμός γι αυτούς προηγείται της αλήθειας. Έτσι είναι η απαίτηση και της κοινής γνώμης. Σε μας και η κοινή γνώμη έχει λογική. Είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων. Δεν είμαστε υπέρ των εντάσεων.

Όταν όμως η Ελλάδα επιχείρησε να προκαλέσει ένταση, τους δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Για τα 12 μίλα υπάρχει η απόφαση του Κοινοβουλίου μας. Αυτές οι αποφάσεις ισχύουν. Η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί αν θα λύσουμε τα θέματα αυτά με τις συνομιλίες που είχαμε κάνει στο παρελθόν δηλαδή με διπλωματία, η με άλλον τρόπο».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 28/06- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

LiFO politics / Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Χάρη Δούκα, καθηγητή ενεργειακής πολιτικής στο ΕΜΠ, σχετικά με όλους εκείνους τους λόγους που συνέτειναν στην έκρηξη των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων. Πώς βρεθήκαμε να ζούμε μέσα σε μια «τέλεια ενεργειακή καταιγίδα»;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ