«Θα βυθιστούν πάραυτα Μπαρμπαρός και Πορθητής»: Σάλος από ερώτηση βουλευτή της ΝΔ

«Θα βυθιστούν πάραυτα Μπαρμπαρός και Πορθητής»: Σάλος από ερώτηση βουλευτή της ΝΔ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις προκάλεσε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη, στην οποία πρότεινε στην κυβέρνηση να απειλήσει την Άγκυρα με βύθιση των τουρκικών πλοίων «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός».

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, κάλεσε τον κ. Αντωνιάδη να αποσύρει αμέσέως την ερώτησή του, κάτι που έπραξε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο γαλάζιος βουλευτής είχε απευθύνει την ερώτησή του προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ζητώντας του να απειλήσει, ως υπουργός Εξωτερικών, την Τουρκία, ότι η Ελλάδα θα βυθίσει τα τουρκικά πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός» αν αντλήσουν πετρέλαιο εντός της ελληνικής Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης.

Ολόκληρη η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ

Προς τον υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία σε ενδεχόμενη έρευνα-γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ

Κύριε Υπουργέ,
Εδώ και χρόνια η Τουρκία αξιώνει παράλογες διεκδικήσεις, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, κανόνες και συνθήκες. Σοβαρότατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας.

Τελευταία, η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζει το «περιβάλλον» με δηλώσεις υπουργών της και υψηλών κρατικών αξιωματούχων, βολιδοσκοπώντας την Ελλάδα η οποία σιωπά επικίνδυνα για τα ελληνικά συμφέροντα.

Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός». Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι'αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM