Τεμπονέρας μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή: «Όλα είναι ανοιχτά»

Τεμπονέρας μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή: «Όλα είναι ανοιχτά» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποχωρήσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Έφης Αχτσιόγλου και Διονύση Τεμπονέρα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

Αιτία για την αποχώρησή τους στάθηκε η επιμονή του Στέφανου Κασσελάκη στην πρόθεσή του για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος και η άρνηση του προεδρείου της Κεντρικής Επιτροπής να τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία. Ο Διονύσης Τεμπονέρας, αποχωρώντας, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε ό,τι αφορά στο μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα για τις διαγραφές είναι «αντικαταστατική, βαθιά διχαστική, αντιδημοκρατική», τόνισε. «Υπό την έννοια αυτή ζητήσαμε την άμεση ανάκληση αυτής της πρότασης ή να τεθεί το θέμα στην κρίση του ανώτατου οργάνου, της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν έγινε δεκτό, δεν μπορούμε με την παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία», δήλωσε. 

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του στο κόμμα, ο Διονύσης Τεμπονέρας απάντησε: «Αυτό σημαίνει ότι θα συνεδριάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Όλα ανοιχτά». 

Τι συνέβη και αποχώρησαν Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Τεμπονέρας

Μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία επιτέθηκε σφοδρά στους διαφωνούντες και επανέλαβε την πρόθεσή του για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος, η «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, «6+6» και η πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα ζήτησαν να γίνει πρώτα συζήτηση και ψηφοφορία για αυτό το ζήτημα. 

Το προεδρείο δεν δέχθηκε το αίτημά τους και έτσι στελέχη των τριών ομάδων αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM