Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς, Απόστολο Βεσυρόπουλο, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Γιώργο Ζαββό.

 

Βασικό θέμα της σύσκεψης θα είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 10 Αυγούστου. Το νομοσχέδιο θα αφορά μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, το φόρο εισοδήματος και το φόρο επιχειρήσεων και μερισμάτων και θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Οι λεπτομέρειες αυτές θα καθοριστούν στη σύσκεψη και θα περάσουν τη βάσανο των θεσμών, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποί τους θα βρίσκονται στην Αθήνα και θα έχουν τις πρώτες συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

 

Η προετοιμασία του Μαξίμου για το φορολογικό νομοσχέδιο ξεκίνησε, άλλωστε, με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον κεντρικό τραπεζίτη να δηλώνει αφενός ότι θα στηρίξει τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης – συμπεριλαμβανομένης αυτής των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και την αναθεώρηση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα – αφετέρου δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς την κρίσιμη απάντηση για το πού θα βρει η κυβέρνηση τα χρήματα για τις φοροελαφρύνσεις. Ο διοικητής της ΤτΕ συμφώνησε έτσι με την εκτίμηση του πρωθυπουργού ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που θα δημιουργήσουν τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για τις μειώσεις φόρων, δίχως να αμφισβητηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr