ΣΥΡΙΖΑ: Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι δηλώσεις Οικονόμου για «σκιές» στον έλεγχο του Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη - Οργή Βαρεμένου

ΣΥΡΙΖΑ: Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι δηλώσεις Οικονόμου για «σκιές» στον έλεγχο του Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη - Οργή Βαρεμένου Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά την δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Θεσσαλονίκη.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής, Θανάσης Οικονόμου σε συνέντευξή του στο Action24, σχολίασε ότι το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ελέγχθηκε όπως θα έπρεπε αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ακόμα και για πρώην στελέχη του κόμματος του που τότε συμμετείχαν στην αρμόδια επιτροπή. O Θανάσης Οικονόμου, απατώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικά με το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή στην επιτροπή των Γιώργου Βαρεμένου και Τασίας Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους».

Οι αναφορές του Θανάση Οικονόμου στην Τασία Χριστοδουλοπούλου προκάλεσαν αντιδράσεις στο πάνελ, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να απαντά πως οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου ήταν ανυπόστατες και προσβλητικές. 

Ο παρουσιαστής, Σεραφείμ Κοτρώτσος, ζήτησε από τον κ. Οικονόμου διευκρινίσεις σχετικά με τις «σκιές» στους ελέγχους, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι υπήρξαν «συναλλαγές».  Ο Νικήτας Κακλαμάνης στη συνέχεια ρώτησε: «Δηλαδή λέτε ότι ο κ. Βαρεμένος και η κα Χριστοδουλοπούλου τα “έπιασαν”, για να βγάλουν λάδι τον κ. Μητσοτάκη;».

Ο Θανάσης Οικονόμου του απάντησε: «Σας λέω επί προχείρω ότι η κα Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να συμμετείχαν, για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις».

Η αντίδραση της Κεχαγιά

Άμεση ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, μετά τα όσα ακούστηκαν από τον Θανάση Οικονόμου. Η κ. Κεχαγιά κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξή της στο Kontra ανέφερε: «Δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν Έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Βαρεμένος για Οικονόμου: «Όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει»

Οργισμένος εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, για τους υπαινιγμούς που άφησε ο Θανάσης Οικονόμου.

Μιλώντας στο Action24 το πρωί της Τετάρτης δήλωσε:  «Δεν τον αναγνωρίζω ως πρώην σύντροφο τον κ. Οικονόμου. Προφανώς είναι πολύ διπρόσωπος. Όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει. Ο κ. Οικονόμου να πει συγκεκριμένα τι εννοεί. Εγώ βάδισα θεσμικά, αντιμετώπισα δύσκολες υποθέσεις. Να μας πει τι εννοεί με τον όρο συναλλαγή; Ο ίδιος μπορεί να ξέρει, να έχει πείρα από αυτά. Εγώ αποτιμώντας τον όρο βλέπω ότι έχει βαρύ φορτίο νομικό και αν υπάρχει δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση. Ο κ. Κασσελάκης να μας πει, εγώ δεν έχω να κάνω τίποτα με τον κ. Οικονόμου, να μας πει τι εννοεί ο κ. Οικονόμου

Στη συνέχεια ο Γιώργος Βαρεμένος στράφηκε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη κάνοντας λόγο για «ένα βρώμικο σύστημα που πέντε μέρες πριν τις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε χυδαίες επιθέσεις απέναντι σε μια γυναίκα, την κυρία Αχτσιόγλου, που ενορχηστρώνει ο μετεωρίτης Κασσελάκης πατώντας πάνω σε μια βάρκα μισογυνισμού. Έχουμε μια αντιπαράθεση αυτές τις ημέρες με έναν επιδειξία αρχηγό, έναν μετεωρίτη που καλεί τα κανάλια να δείξει πόσο ωραία σπίτια έχει στο Κολωνάκι, στις Σπέτσες, στη Νέα Υόρκη. Όλα πίστευα ότι θα ακούσω, όχι και αυτά που άκουσα. Την μια πάει στον Κωνσταντίνο Αργυρό και την άλλη στο μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάνη».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλα έλεγε ο Κασσελάκης για την περιουσιακή του κατάσταση και άλλα λένε τα στοιχεία που έδωσε

Ρεπορτάζ / Άλλα έλεγε ο Κασσελάκης για την περιουσιακή του κατάσταση και άλλα λένε τα στοιχεία που έδωσε

Ο Κασσελάκης εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, λέγοντας ότι έχει βγάλει τόσα λεφτά στις ΗΠΑ που δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψει και ότι δεν χρωστάει πουθενά. Όμως από την περιουσιακή κατάσταση που ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα μετά από έντονες πιέσεις δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

Πολιτική / Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM