ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία - «Όχι» Γεροβασίλη για την προεδρία της Κ.Ο.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία - «Όχι» Γεροβασίλη για την προεδρία της Κ.Ο. Facebook Twitter
Φωτ.: TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
0

Σήμερα στις 12:00 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που αναμένεται να ορίσει το  χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα είναι ξανά υποψήφιος έτσι ώστε να ανοίξει τον δρόμο για έναν «νέο κύκλο» στο κόμμα. 

Τα συνολικά 43 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θα αποφασίσουν τον χρόνο εκλογής του νέου προέδρου, με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου να κρίνονται ως ορόσημο για τις διαδικασίες. 

Σημειώνεται πως τα πρόσωπα που «ακούγονται», κυρίως, για την κούρσα της διαδοχής είναι οι: Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Νίκος Φαραντούρης, Αλέξης Χαρίτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Διονύσης Τεμπονέρας και Παύλος Πολάκης.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τ΄όνομα του οποίου είχε, επίσης, ακουστεί αρκετά ξεκαθάρισε προ ημερών πως δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι» Γεροβασίλη για την προεδρία της ΚΟ

Εν τω μεταξύ, μετά από συζητήσεις ημερών, η βουλευτής του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση της μεταβατικής προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας, στη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στο ζήτημα. 

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για άλλο άτομο για τη θέση  του επικεφαλής της Κ.Ο. αλλά πρόκειται για άκρως σημαντικό ζήτημα καθώς την Πέμπτη θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να φανεί ποιος θα εκπροσωπήσει το κόμμα. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ