Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, «έχουν συνηθίσει Έλληνες πρωθυπουργούς υποτακτικούς στα σχέδιά τους», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του η οποία εκδόθηκε ως απάντηση στη συνέντευξη Γιούνκερ που χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως ακατάλληλο για Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

 

 «Πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ό,τι έγινε στις Κάννες δεν θα ξαναγίνει. Η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται πλέον παντού», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σημειώνει επίσης πως δεν εκπλήσσεται από τη δήλωση Γιούνκερ, η οποία έγινε λίγες μόλις ώρες μετά το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν.

 

Κατηγορεί επίσης το Γιούνκερ πως «κατάπιε τη γλώσσα του» για τα γεγονότα των Κανών και τους «εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας όταν διόριζαν κυβερνήσεις με βάση τα συμφέροντα των δανειστών».

 

Υπενθυμίζεται ότι κατά το χθεσινό ντιμπέιντ των υποψηφίων για την Κομισιόν ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Γιούνκερ «τι έγινε στις Κάννες» με αφορμή τις αποκαλύψεις των F.T.. Ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής δεξιάς απέφυγε να απαντήσει, παρότι ο κ. Τσίπρας του παραχώρησε και το δικό του χρόνο για να το κάνει.