Ακατάλληλο για την πρωθυπουργία στην Ελλάδα χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπα ο-και αντίπαλος του για την  προεδρία της Κομισιόν- Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

Σε συνέντευξη του στο euro2day.gr, ο κ. Γιούνκερ εκφράζει την εκτίμηση ότι σε περίπτωση που εκλεγεί δεν θα συνεργαστεί αποτελεσματικά με την Ε.Ε. και αυτό «θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα».

 

 «Εγώ θα ήμουν διατεθειμένος να συνεργαστώ μαζί του (σ.σ. με τον Αλέξη Τσίπρα), αλλά δεν νομίζω να ήταν αυτός διατεθειμένος να το κάνει, εάν γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για τη χώρα. Γιατί πιστεύω ότι δεν έχει καταλάβει επαρκώς ποια είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα και ποια στην Ευρώπη όσον αφορά την Ελλάδα. Θα ήθελα να αναλάβει μεγάλες ευθύνες, αλλά δεν πιστεύω ότι θα ήταν ο κατάλληλος άνδρας για τη χώρα αυτήν τη δεδομένη στιγμή, αυτήν τη δραματική στιγμή για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα ο κ. Γιούνκερ παρότι όταν ήταν επικεφαλής της Κομισιόν συνεργαζόταν με την Τρόικα, στη συνέντευξη αυτή την αποκαλεί «αντιδημοκρατική» καθώς οι εκπρόσωποί της δεν είναι άμεσα εκλεγμένοι. Λέει ότι πρέπει να αλλάξει μορφή και να δοθεί ηγετικός ρόλος στους (εκλεγμένους) υπουργούς Οικονομικών και στον πρόεδρο του Εurogroup.