ΣΥΡΙΖΑ για Μοροπούλου: «Ασύλληπτη δήλωση - Ο Μητσοτάκης οφείλει να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια»

ΣΥΡΙΖΑ για Μοροπούλου: «Ασύλληπτη δήλωση - Ο Μητσοτάκης οφείλει να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια» Facebook Twitter
5

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από την τοποθέτηση της κ. Τώνιας Μοροπούλου. Η κυρία Μοροπούλου είχε σχολιάσει δημοσίευμα που την εμφάνιζε να εισπράττει παράνομα την σύνταξη του πατέρα της και τόνισε πως η ίδια δεν είχε κάνει καμία παράνομη ενέργεια. 

«Η αποκάλυψη ότι η κ. Μοροπούλου εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, αλλά, κυρίως, η δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια είναι πραγματικά ασύλληπτη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως «την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές».

Διαβάστε την ανάρτηση της κ. Μοροπούλου για θέμα: 

Για το θέμα της συντάξεως του αποβιώσαντος το έτος 1977 πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, δηλώνω ότι δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια.

Προς ενημέρωση όλων για την υπόθεση αυτή έχουν συμβεί τα κάτωθι:

Εισέπραττα δυνάμει συγκεκριμένης νομοθεσίας την σύνταξη του πάτερα μου. Η νομοθεσία αίφνης άλλαξε το 2010. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό. Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν , θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή. Το έτος 2017 οπότε και το διερεύνησα διαπίστωσα ότι έκτοτε τις συγκεκριμένες συντάξεις δικαιούνται όσες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία εγώ δεν πληρώ.

Παρ' όλα αυτά αφής ενημερώθηκα για την οφειλή μου ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω. Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας. Για το λόγο αυτό όταν μου γνωστοποιήθηκε η οφειλή από των ασφαλιστικό μου φορέα προσέφυγα αμέσως στην Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία επιλαμβάνεται στην δικάσιμο της 2-12-2019 οπότε και θα διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής μου ώστε να το καταβάλλω άμεσα.

Οι 3 λόγοι τους οποίους επικαλούμαι και θα πρέπει η Διοικητική Δικαιοσύνη να διαγνώσει είναι οι ακόλουθοι:

Α. η βεβαίωση του οφειλομένου ποσού εξεδόθη την 23-01-2017 από το ΕΤΑΑ – Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ ήτοι από νπδδ το οποίο είχε ήδη καταργηθεί από 01-01-2017 και τις αρμοδιότητες του ασκεί έκτοτε ο Ε.Φ.Κ.Α. Άρα ακόμα και αν δεν αμφισβητούσα το ύψος του οφειλομένου ποσού και το κατέβαλλα, θα το κατέβαλλα σε ανύπαρκτο νπδδ. Με την προσφυγή μου επιδιώκω την διόρθωση της βεβαίωσης προκειμένου να καταβάλλω το οφειλόμενο ποσό στο νπδδ που είναι ο πραγματικός δικαιούχος δηλαδή ο Ε.Φ.Κ.Α.

Β. Από το φερόμενο ως οφειλόμενο ποσό των 71.051,43 έχω ήδη καταβάλλει το ποσό των 20.604,91 υπό την μορφή φόρου εισοδήματος που επεβλήθη επί των υπό συζήτηση συντάξεων επομένως το ποσό το οποίο πραγματικά οφείλω είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό το οποίο μη νόμιμα βεβαιώθηκε από τον ασφαλιστικό μου φορέα.

Γ. Επί του ποσού που βεβαιώθηκε έχουν επιβληθεί τόκοι και προσαυξήσεις οι οποίο όμως θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν σε χαμηλότερο ποσό δεδομένου ότι ήδη έχουν καταβληθεί 20.604,91 και επομένως για το αυτό ποσό δεν οφείλονται ούτε τόκοι ούτε προσαυξήσεις που ήδη έχουν ενσωματωθεί στο ποσό των 71.051,43.

Με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του.

ΥΓ. Κοινοποιώ το παρόν στην εφημερίδα Documento προκειμένου να δημοσιευθεί η απάντησή μου.

Α. Μοροπούλου

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Τέτοια φτηνά πρόσωπα πρέπει να αποδιωχτούν από κάθε κόμμα. Η απαράδεκτη ψευτοδιακαιολογία της προοιονίζεται άσχημα πράγματα για την ερχόμενη κυβέρνηση, εφόσον δεν αποπεμφθεί.Πρέπει να λείψουν αυτά τα πρόσωπα που θέλουν να μάς σώσουν, την ώρα που μάς κλέβουν!
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει το αντίστοιχο της κ. Λοίζου ή/και της κ. Χριστοδουλοπούλου.Λέει καθαρά και επίσημα «την επόμενη φορά που τα στελέχη του (σ.σ. του κ. Μητσοτάκη) θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές». Δλδ, αφού καταγγείλατε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν σκεφτήκατε δυο φορές, υποστείτε τώρα τις συνέπειες (μέσω Documento). Απλά και καθαρά και εκδικητικάΑν όμως δεν μας είχατε καταγγείλει - εννοεί προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ -, θα μπορούσαμε να κάνουμε τα "στραβά μάτια". Απλά και καθαρά και ...ελληνικά. Κράτος είμαστε, ό, τι θέλουμε κάνουμε.Ότι όλοι είναι ίσοι έναντι του Νόμου και καλώς καταγγέλθηκαν οι περιπτώσεις εκατέρωθεν, ουδόλως απασχολεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας.Γίνεται φαντάζομαι αντιληπτό ότι ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ.Α, όλα και όλα, ο σεβασμός στον πολίτη και στον Νόμο είναι το παν !...Είμαστε ακόμη στο 1960.
είναι ολόιδιες περιπτώσεις εξαπάτησης. ΔΕΝ ήταν ίδιες οι δηλώσεις των δύο υποψηφίων. ΔΕΝ ήταν ίδιες οι αντιδράσεις των κομμάτων τους. ΔΕΝ ήταν ίδια η αντιμετώπισή τους από τα ΜΜΕ. Και φυσικά ΔΕΝ είναι ίδιοι ο Σύριζα με τη ΝΔ...
Προφανως και αποδειχθει οτι παρανομως λαμβανατε τη συνταξη δεν οφειλετε μονο το 100% του ποσου που λαβατε αλλα και τους σχετικους τοκους καθως και το σχετικο προστιμο.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ