«Ο εμπαιγμός των εργαζομένων από την κυβέρνηση συνεχίζεται», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού

 

Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση κάνει λόγο για «αύξηση περίπου 40 λεπτά την ημέρα» και σχολιάζει ότι «δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του “δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους για πάντα”». 

 

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι έχει δεσμευθεί για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ «που αποτελεί το 60% του διάμεσου μισθού στην Ελλάδα», επαναφορά και ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και «κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων της ΝΔ». 

 

Νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% για φέτος. Ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή η αύξηση «προφανώς δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων», όπως και ότι το ύψος της «μπορεί να χαρακτηριστεί και συμβολικό». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

 

«Μετά από δύο χρόνια με μηδενική αύξηση στον κατώτατο μισθό - παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ -, μετά από μια σειρά νομοθετικές διατάξεις που περιόρισαν ασφυκτικά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μετά από το νόμο Χατζηδάκη που πλήττει ευθέως κάθε δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης των εργαζομένων και καθιερώνει την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση, έρχεται σήμερα ο πρωθυπουργός να ελεήσει τους "εξαρτημένους από το μισθό" (κατά τη δική του ρήση) με αύξηση περίπου 40 λεπτά την ημέρα.

 

Ο εμπαιγμός των εργαζομένων από την κυβέρνηση συνεχίζεται. Δυστυχώς όμως για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του "δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους για πάντα". Ο κόσμος της εργασίας που από την πρώτη στιγμή έγινε στόχος του αντεργατικού οδοστρωτήρα και της συνεχιζόμενης κοροϊδίας από την πλευρά της κυβέρνησης, θα δώσει την απάντησή του στην κυβέρνηση - εντολοδόχο του ΣΕΒ.

 

O ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει δεσμευθεί για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ (που αποτελεί το 60% του διάμεσου μισθού στην Ελλάδα), επαναφορά και ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων της ΝΔ».