Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Συνεδριάζει σήμερα στις 11.00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι οι δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Απεγκλωβίστηκε Έλληνας πολίτης από την Καμπούλ

Απεγκλωβίστηκε από την Καμπούλ Έλληνας πολίτης που παρέμενε στην πρωτεύουσα και μετά την ανακατάληψή της από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, «Ύστερα από συνεννοήσεις με ΥΠΕΞ Κρατών-Μελών της ΕΕ, ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Πρεσβείας.

»Στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας βρίσκονται μαζί με τον κ. Farhad και προετοιμάζουν την επιστροφή του στην Ελλάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

Σχετική ανακοίνωση έκανε και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αναφέρει πως «Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, και στη συνέχεια σχετικών συνεννοήσεων του Υπουργείου με ΥΠΕΞ άλλων κρατών, ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Πρεσβείας.

»Αυτή τη στιγμή στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας βρίσκονται μαζί με τον κ. Farhad και προετοιμάζουν την επιστροφή του στην Ελλάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό».

Δένδιας: Η ΕΕ να υπογραμμίσει την ανάγκη σχηματισμού αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης

Χθες, ο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία συγκάλεσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίες Ζοζέπ Μπορέλ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Στην παρέμβαση του ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι άμεση προτεραιότητα είναι ο συντονισμός για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των πολιτών όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόθεση ορισμένων κρατών-μελών να συμπεριλάβουν επίσης Αφγανούς πολίτες, οι οποίοι είχαν εργαστεί στο παρελθόν ως διερμηνείς για τις ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη χώρα στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής αποστολής, καθώς και τις οικογένειες τους.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ