Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας: Ζήτησε τη διάλυση της Βουλής

Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας: Ζήτησε τη διάλυση της Βουλής Facebook Twitter
0

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας, σηματοδοτώντας την έναρξη της προεκλογικής περιόδου με ορίζοντα τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. 

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών δημιουργήθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που, αν κρατούσε μέχρι το τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης έως τον Σεπέμβριο, θα έθετε σε κίνδυνο την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Προτίθεμαι να ζητήσω τη διάλυση τη βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών. Διαμορφώθηκε μία συνθήκη, παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου (...) έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας» είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για έναν «ενάρετο κύκλο» που δεν πρέπει να διαταραχθεί.

«Οπως ξέρετε από το βράδυ των ευρωεκλογών έχω πει ότι θα ζητήσω εκλογές (...) Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση της ευθύνης σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν Εθνικές Εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο σχετικός Νόμος, για την ανανέωση της λαϊκής εντολής» πρόσθεσε.

Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας: Ζήτησε τη διάλυση της Βουλής Facebook Twitter

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού, που συνοδευόταν και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υπουργό επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλο.«Αποδέχομαι την παραίτηση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος εφόσον έχει παγίως ερμηνευθεί και προσαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Τώρα, αναμένεται η άμεση έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, το οποίο και θα θυροκολληθεί στη Βουλή μέχρι αύριο το μεσημέρι, που θα σημάνει την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Στις 8 μ.μ, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής όπου αναμένεται να παρουσιάσει τους «βασικούς πυλώνες» του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών.

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM